Uzaktan hata ayıklama ve PHP bellek profil

5 Cevap php

Two Questions

  1. Ben PHP kodu uzaktan nasıl sunucusunda yatarak hangi hata ayıklama, şu anda ben değişkenlerin değerini kontrol etmek var_dump en kullanıyorum?
  2. Nasıl ne kadar bellek ve ne kadar zaman belli bir işlevi, sunucu üzerinde yatarken hangi uzaktan çalıştırmak için bu iyi profilcisine için herhangi bir öneri alıyor görebilirim?

Note: Ben Server uzaktan yatan kod bahsediyorum.

5 Cevap

Diğerleri de söylediğim gibi, Xdebug en iyi bahistir. Ben sadece bir kaç profilers burada uymak ve söz edeceğiz. Linux üzerinde iseniz KCacheGrind ile yanlış gidemem ve Windows üzerinde WinCacheGrind kullanmak istiyorum ne görünür. Ben uzaktan profil bir seçenek olmanın farkında değildi, bu erişimi olması gerekir ediyorum bir dosyaya döker. Rağmen, bu zaten alışkın görünür.

Komodo Xdebug desteği ile oldukça güzel bir IDE sadece kurun Eclipse ve Zend PDT almak için hiçbir sebep olmamasına rağmen, (ayıklama ücretli sürümünü gerektirir).

P: Benim önerim, Python program ve mutlu bir geliştirici (daha geliştirici dostu modules / araçları) olmak

I Xdebug aradığınız ne olduğunu düşünüyorum. Eğer para harcama sakıncası yoksa, Eclipse IDE Zend Zend Debugger ile birlikte gelir ve o da oldukça iyi çalışıyor.

Bender dediği gibi: XHProf [1]: http://pecl.php.net/package/xhprof [2]: http://mirror.facebook.net/facebook/xhprof/doc.html xdebug sonra çok hafif ve canlı site hakkında profil bilgi almak için tercih. Facebook onların canlı sunucularını profilleme için kullanır. Bu profilleri araya ve siz de kod regresyon görebilirsiniz aralarında diffs yapmak gibi güzel özellikleri vardır. Eğer adım hata ayıklayıcı adım gerekiyorsa o XDebug çağrı olduğunu. Sadece canlı sitede XDebug performansının önemli bozulmasını empoze varsayılan olarak açık ve çıkış cachegrind bu site çok hızlı diski dolduracak oluşturmak dosyaları unutmayın.

Ben canlı sitede XDebug kullanarak ve dokümanlar açıklandığı gibi tetik üzerinden talep üzerine etkinleştirmek için yapılandırma gerekirse http://xdebug.org/docs/ değil öneririz

Bunu kurmak için biraz ilgili olabilir ancak, XDebug uzaktan ayıklamaya izin ve müşteri almaya sunucu yapılandırın. Ben şahsen Xdebug için bir ön uç olarak emacs için Geben kullandım, ama birçok seçenek vardır.

Bildiğim kadarıyla sunucuda şeyler yüklemek için izin konum olarak Xdebug hata ayıklama ve profil hem de gitmek için yoludur.

Eğer paylaşılan bir sunucuda iseniz (eğer sunucu admin iyi bir arkadaş olmadıkça) unutun. Sadece hata ayıklama için - En iyi şans için FirePHP görünüyor. Sen dBug de bakmak isteyebilirsiniz; bu temelde bir prettied var_dump var, ama gözlerin bunun için minnettar olacaktır.