Benim öğretmen uçuracak bir okul projesi için aranıyor [kapalı]

17 Cevap php

for my ABITUR which is the end exam of highschool in germany I want to do a project with my friend. We are both pretty good at programming (and have our own company) and have about 9 months to finish the project (after school so mostly saturdays and sundays) we want to build something that will blow our teachers away but don't have any idea what would really make them go "wow". We would be able to create that application which you think is a great idea but won't make money any day. The application doesn't have to be used inside of a school.

Biz bir masaüstü uygulaması yazmak gibi ajax lutfen ile web uygulamaları oluşturma ile harika. Biz çoğu çalışmak dilleri PHP, SQL, HTML, CSS, C # vardır. Python umarım yakında takip edecek.

(4 yıl önce) bizim okulda diğer öğrenciler her okula IServ bu sunucu okulda öğrenciler bir e-posta adresi, bir web sitesi ve bir olmasını sağlar denir kendi sunucusuna veren bir sistem oluşturur kullanıcı onlar her bilgisayara ulaşmak ve sadece şeyler ve hiçbir yüklenmesi okumak haklara sahip olabilir böylece.

In short:

Bana serin olurdu fikir ver. Bu karlı olması bu yüzden bir şey varsa bunu bizimle paylaşmak değil :)

- Thomaschaaf

Edit: Apologies for the edits; Markdown doesn't like these links.

17 Cevap

Eğer onların en büyük hayal kırıklıklarının mevcut kullandıkları araçları ya da ne onların 'dilek listesi' olduğu ile ne saygı var bir kaç öğretmen sor.

Eğer onlara iş günü daha iyi yapar (ya da öğrenciler için daha iyi şeyler yapmak görmek) bir şey inşa Eğer bu sana şeref kazanacağım.

Sen de onlar en çok istediğiniz şey yapmak o kadar da zor değil, hiç kimse onları sordum çünkü tespit ve inşa var asla bulabilirsiniz.

Kullanıcı merkezli tasarım istismar edilir ama orada değer olmadığı anlamına gelmez.

Birçok kullanıcı için "Wow" gerçekten önemli bir parçasıdır GUI. Siz güzel bir tane var :) app bazı eğlenceli şeyler eklemek için emin olun, sen orada bu Java Script kütüphanelerini serin etkileri yapmak olduğunu kullanmayı düşünebilirsiniz. Ben bu kadar popüler ve yaygın olarak bu gün kullanılan beri jQuery öneririz.

Benim genel kanaat olarak, onları yapacak şeyler "Wow" Senin ve çevrelerindeki bir şey olmalıdır. Onlar katılımını ve projenin bir parçası olduğunu hissettirin. Ayrıca delicious.com web sitesine bir göz atabilirsiniz. İnsanlar orada büyük şeyler belki size biraz ilham verebilir çok gönderebilirsiniz.

Telefon yukarı IServ adamlar ve onların sistemi uzatabilirsiniz isteyin. İşte birkaç öneri:

  • Make their systems "data aware" (see Web 3.0, specifically "semantic web" and RDF or read up on web services):
    • IServ web siteleri akıllıca birbirleriyle konuşabilir (veri paylaşımı, vb)
    • IServ web siteleri, örneğin, merkezi organlar veri paylaşabilirsiniz Almanya'da okulları yöneten gövde. Örneğin Tüm okullar raporlama amacıyla öğrenci sınav sonuçlarını paylaşabilirsiniz.
  • IServ açık kaynak olun.

Yukarıdaki iyi fikirler nedenleri:

  • Varolan bir ürünü uzanan ediyoruz
  • Mezunları ile işbirliği (Bu gibi öğretmenler)
  • Almanya'nın her yerinde öğretmenler ve eğitim kurumları bu gibi olacak - Sen iyi bir okul odaklı ürün (IServ) yapıyoruz.
  • Okullar (malzeme, vb öğretim, fikirleri) işbirliği, bu yeni entegre sistemi kullanabilirsiniz
  • Olası tie-üniversiteler ile

Bu büyük bir iştir, ama ben iyi bir eğitim için tüm kulüpler ve tüm okul süreç :-) düzene

Üç yollu mashup oluşturun. Ben şu anda üzerinde çalışıyorum biri ABD Nüfus Sayımı çekti ve daha sonra seçilen alanı hakkında istatistiksel veriler dahil olmak üzere sınır verileri ile Google Maps'te bir tıklanabilir arayüz sayesinde bir bölgeyi tanımlamak için izin verir. Bittiğinde siz ABD'de herhangi bir şehir, ilçe ya da devlet üzerine tıklayın ve bir bölgenin demografik kapsamlı bir bakış elde etmek mümkün olacak.

Ben yapıyorum başka proje bir Vikipedi, yerel haberler RSS beslemeleri ve iş veri birleşiyor destekleyecektir.

Orada ücretsiz bir veri bok yük var hep birlikte birleştirmek için bir tatlı ve alakalı, yol bulmak ve öğretmen için bir süperstar gibi bakacağız.

"Wow" aradığınız bir faktör varsa o zaman sen birkaç Multitouch kütüphanelerinden birini kullanarak belki Multitouch şey açık kaynak Wiimote kütüphanesi kullanarak bir şeyler yapmak, ya da olabilir :-) bazı araçlar kullanmak gerekir.

Max Weber tekrar canlansın. Almanya, Avrupa standartları için büyük bir ülkedir. Tarayıcınızda bir harita Almanya'da çeşitlilik göstermektedir. Örneğin Almanya'da film tat farkı göstermek. Bayern'de insanlardan daha farklı film gibi Doğu Almanya'da insanlar mı? Protestanlar alanları ve Roma Katolik alanlar arasında bir fark tespit edebilirsiniz?

Bu, yaklaşık. thaBadDawg gibi aynı fikir var ama Almanya'ya odaklanabilirsiniz.

Düzenleme: Ben pop müzik gibi popüler kültür üzerinde durulacak. Ben popüler kültürü okuyan genellikle Almanya'da göz ardı edilmiş bir konu olduğunu guestimate.

Açık kaynak kodlu basit okul bilgi sistemi yapmak. Bu katılım, planlama ve özel çözümler göze alamaz üçüncü dünya ülkeleri için notlarının izlemeyi etkinleştirmek gerekir. Ders dışı Web 2.0 yapma ekstra bonus verir.

Bu tüm öğretmenlere çok yakın, ve başkalarına yardım kendisi tarafından wow faktörü büyük.

Eğer iyi nelerdir? İlgilendiğiniz nelerdir? oradan başlar.

Öğretmenler genellikle dış doğrulama ile etkilendik. Böylece, uluslararası ilgi çok olur ya bir proje ile gelmek gerekir, para üretir, ya da bir akademik atölye veya konferans yayınlanan alır. CS eğitim sürdürmeye planlıyorsanız ikincisi özellikle önemlidir.

Eğer sağlanan dil listesi oldukça çekirdek geliştirme veya IDE eklentileri dışında, web geliştirme yönelik gibi görünüyor ...

İyi bir CMS sistemi almak için ilginç bir proje olabilir.

Bir CMS Tasarımı bir sürü iş alır. Sistem içine kendilerini bir şey kod kullanıcının gerektirmeden, kullanımı kolay, esnek ve özelleştirilebilir bir içerik yönetim sistemi yapma dahil bir çok şey var.

Size yazmak ne değil, ama ne: bu (bence) geliştiricilerin öğrenmek zorunda önemli şeylerden biridir beri, zaten var olanları takdir yapacaktır çünkü Ayrıca, bir CMS sistemi yapmak denemek için iyi olabilir bulma (ve kullanan) varolan çerçeve bir sonucu olarak yazmak zorunda değilsiniz.

Nasıl normal insanların (yani olmayan-programcılar) tarafından kullanılabilen bir Wiki motoru hakkında? GUI düzenleme, bulmak ve bağlantılar eklemek için kolay bir yol, ve sayfaları kategorize yararlı bir yöntem ile bir şey. Ben genelde böyle bir şey için ihtiyacı hissettim.

Ben size öğretmenler vay çalışıyorsanız, o zaman öğretmenler hakkında bakım veya üzerinde çalışmak şeyler için yazılım bağlanmaya çalışmalısınız söyleyebilirim.

Eğer tarihsel seçim döner, ya da kampanya finans, ya da oy milletvekilleri tarafından, ve veriyi keşfetmek ve bir harita üzerinde görselleştirmek için izin daha sonra inşa edilmiş bir yazılım veritabanı inşa Örneğin, bu senin tarih öğretmenleri vay olasılığı olabilir.

Eğer Mandelbrot kümesi resmini çekti ve daha sonra bunu ve şeyler etrafında ve pan yakınlaştırmak için izin yazılım inşa ederse, o probablly matematik öğretmenleri etkilemek olur.

Eğer CS öğretmenleri etkilemek istiyorsanız, o zaman bir derleyici yazmak.

Her durumda, gelin daha size öğrendim şeyler için yazılım bağlayabilirsiniz olduğunu, daha fazla etkilendim okul olacaktır.

Öğretmen etkileyici yüksek öncelikli olmamalıdır. Eğer böyle bir şey yapmak ve size en çok öğrenebilirsiniz düşünüyorum.

2B'de başladığınızda bazı mashup 3D grafik programı yapmak ... Bu etkileyici görünüyor, sonra kamera ve patlama, 3D döndürme. Yönetilen DirectX veya Bitmap çizim yoluyla manuel 3D programlamayı deneyin.

Ben zaten benim cevap yazdım here. Orada çok iyi fikirler - Siz de o soruya geri kalanını kontrol etmek isteyebilirsiniz.

İşte Lisede oldu, ama üzerinde çalışmak için diğer projelerle meşgul iken ben bir web uygulaması için vardı bir fikir:

Burs, okulda öğrenciler için mevcuttur öğrenin. Mümkün olduğunca çok sayıda için başvuru formları alın. Öğrenci, gerekli bilgileri doldurun ve başvuru formları otomatik doldurma sahip bir web uygulaması yazın. Ilk oturum-up üzerine, öğrenci sadece tüm / çoğu burs ortak olan temel bilgileri girmek zorunda bu yüzden Bazı burslar, farklı bilgiler gerektirir.

Bir adım daha ileri Bu fikir almak için, öğrenciye burs tavsiye, tür çıkarları bir profil doldurarak gibi web uygulaması bir anket oluşturabilirsiniz. Örneğin, öğrenciye sorulardan biri de herhangi bir spor takımlarda oynamak ister olabilir. Bu da bir spor daha oynamak durumunda çoktan seçmeli olmalıdır. Öğrenci ragbi seçer ve kullanılabilir bir ragbi burs varsa, size önerilen burs bir listede bu görüntüleyebilirsiniz.

Web 2.0 site için git - size becerileri çok alırım.