Google Maps API yoluyla bir bayi alanını bulma

3 Cevap php

Şu anda her bir bayi belirli bir ücret için bir alanı satarak bayi aliyor ulusal bir müşteri var. Onlar ziyaretçinin girdiği bölgeyi satın aldı bayisine müşteri işaret etmelidir kendi web sitesinde bir 'bir satıcı bulmak' özelliğini istiyorum. Bu belirli alanlarda posta kodlarını ya da kasaba adlarını eşleştirmek için harita API kullanmak mümkün olması gerektiğini ilk biz ziyaretçinin tanınan yakın şehir adı üzerine tıklayın olacağı umuduyla büyük şehirler listesi için gittiğini, ama bana öyle geldi .

Sorun, çünkü spesifik alanları satıyorsanız şekilde oldukça "En yakın bayiyi bulmak" senaryo değil olmasıdır - Bölgenizde için bayi posta kodu / kasabaya yakın olmayabilir. Ben geçmişte Google Maps API kullandım, ama esas olarak haritalar üzerinde şeyler planlamakla dinamik ziyade bir veritabanı sorgu yardım için bazı coğrafya hesaplamak için kullanmak için - herkes yardımcı olabilir? Herhangi bir fark yaparsa ben PHP API kullanarak olacak.

3 Cevap

  1. KML kullanarak Google Maps'e çokgenleri oluşturmak veya bunları içeri var ne biçim

  2. Kullanıcı (diğer bir deyişle, posta kodu ve uzun / lat kent dönüşümü) girer yerini geocode için Google Maps kullanmak.

  3. Içeren veya GLatLngBounds bir containsLatLng yöntemleri lat / uzun çokgen birinin içinde olup olmadığını belirlemek için her çokgen nesne kullanın.

Eğer dağıtıcının özel alanı temsil çokgen bölgeler gerekir gibi geliyor. Siz Google Maps API ile poligonları yapabilir ve daha sonra bu aşkın kullanıcı tıklama veya mouse izin gerekir ...

Urbanware bir neighbourhood API, belki de kullanabileceğiniz bir şey var? Ben ise emin değilim free (onlar da prim sunmak ve onların TOS okumadım çünkü) ama bu yine de ticari bir proje gibi geliyor çünkü, maliyet haklı mümkün olabilir.

EDIT: Sadece tek premium Avrupa veritabanlarına erişim alır fark, böylece zaten bu ihtiyacı gibi geliyor.