En verimli planlamak-out için bir html / php yolda & Önerileri

2 Cevap php

Ben bir deneysel proje başladım ve ben iyi seçenek seçmek için tavsiye arıyordu.

Proje 100 - 1,000 user count olacak. Bu javascript + json data from the user's flickr page kullanan ana veri toplar ve daha sonra belirli flickr fotoğrafları görüntülemek için kullanır. Saklanmasına gerek değişkenler kullanıcı, belirli URL slug, ve belki 4 more short string variables bulunmaktadır. Yani bütün her sayfa isteği üzerine baktı gerekir. Bu değişkenler zaman not değişiklik kullanıcının ziyaret sayfasını güncellemek sürece, ve bu yüzden bu değişkenler statik 99% of the time.

Her kullanıcının sayfa / kullanıcı-sülük yer alacak

Ben yüksek bir erişim sayıları de deneyimli bir coder olmak değil, (kendi sunmak lütfen) bu üç kendimi sınırlamak istemiyorum ama ben üç seçenek dışarı düşündüm, ben bu ulaşmanın fastest, most static & cacheable, least resource consuming yolu arıyordu , ve ben siz çok daha zeki ben bu ulaşmada am at daha vardır eminim.

N miktar kullanıcılar:

  1. completely static approach: sorduk N statik html sayfaları oluşturulur, her kullanıcı sayfası güncellendi, htaccess mod-rewrite her html dosyası bir dizin erişimini benzemeye yapmak için kullanılır. Güncelleniyor; Php kullanıcı bunların güncelleştirilmesi veya şablon güncellenmesi ihtiyacı olduğunda tam N kullanım yeniden yazma gerçekleştirilir sorduğunda statik sayfaları yeniden yazmak için kullanılır. Most of the in-development code resides in a javascript dosya böylece şablon kendisi muhtemelen Sık sık düzenlenen olmayacaktır. Her bir kullanıcının sayfa javascript flickr sunucudan gelen verileri toplar ve görüntüler, statik bir html dosyası görüntülenir denir.

  2. half static approach: Php + mod rewrite farklı N kullanıcı sayfaları, kullanıcı sülük ve sadece kullanıcı sülük MySQL veritabanında saklanır simüle etmek için kullanılır, daha sonra kullanıcı özel değişkenler kullanıcı sümüklü böcek ismini tek tek benzersiz statik texfiles yoluyla yüklenir tarayıcı istemci tarafından javascript ile (kullanıcı-slug.txt) (bu veri duyarlı değildir). Her zaman bir sayfa denir 1 MySQL çağrı yapılır ve 1 ekstra txt dosya javascript yoluyla başlığında yüklenir. Javascript flickr verileri toplar ve görüntüler.

  3. full dynamic approach, PHP + mod yeniden yazma (yukarıdaki yöntem gibi), farklı N sayfaları simüle etmek için kullanılır. Tüm kullanıcı özel değişkenler MySQL saklanır. Bir sayfa yaklaşık 4 MySQL çağrıları yapılırken, her çağrıldığında, Php bu değişkenleri kullanarak şablon sayfasını oluşturur. Javascript flickr verileri toplar ve görüntüler. Ben çok kullanıcılı web sitelerine daha ortak bir yaklaşım olduğuna inanıyorum, bu yöntemde, ben de bu php / MySQL sunucusunun kendisinde önbelleklenebilecek aramaları yapmak için yollar arıyorum. Ben btw barındırma paylaşılan, ben konfigürasyonun kendisinde herhangi bir düşük seviye erişim yok gidiyorum.

Thank you so much for your input Very, very appreciated!

2 Cevap

Ben tam dinamik yaklaşımı ile başlamak istiyorum.

Sonra en kaynaklarını mal önbelleğe alma için bu parçaları taşımak profil ve performansa dayalı.

Onlar 'erken optimizasyonu tüm kötülüklerin kökü' demek gibi. En kaynaklarını ne alacak düşünmeye çalışın, ama zaman ve bellek kullanımını profil bunu ölçmez.

Ben de tam dinamik ile gitmek istiyorum. Olsa harici bir dosyadan bağlantılı ve oluşturulur böylece statik var ne javascript / css yapmak için en iyi deneyin.