dinamik PHP mysqli bağlantı zaman aşımını değiştirmek

4 Cevap php

nasıl dinamik PHP kullanarak MySQLi bağlantı zaman aşımı değiştirebilirim? Ben bir bağlantı açıldıktan sonra bir seçeneği belirleyebilirsiniz aşağıdaki kılavuza buldum, ama bu sadece PHP 5.3.1 beri Windows'u destek diyor:

http://www.php.net/manual/en/mysqli.options.php

Ben PHP5.2.4, mysqli (geliştirilmiş versiyonu) kullanıyorum

varsayılan bağlantı zaman aşımı my.cnf 20 saniye, ancak özel bir php script ben dışarı daha önce yüksek gibi 500 saniyeye ayarlayın kez isterim var.

4 Cevap

$mysqli->options(MYSQLI_OPT_CONNECT_TIMEOUT, 500)

manual

Ancak, php mysql bağlantı yaparak yoğun bir kaynak değildir. IMHO, daha küçük bir zaman aşımı var ve birden fazla bağlantıları yapmak için daha iyi bir fikirdir. Bunu yapmak, diğer işlemler için bağlantılarını ücretsiz olacaktır.

Ben karışıklık için çok üzgünüm, ama ben, Windows, Linux sunucu değil kullanıyorum. Ben bu seçenek sadece Windows sunucu üzerinde desteklenmez anlamına gelir düşündüm "PHP 5.3.1 beri TCP / IP ile Windows üzerinde desteklenen" PHP'nin yorum yanlış. (O;

Tamam, bu yüzden

$ Mysqli-> seçenekler (MYSQLI_OPT_CONNECT_TIMEOUT, 500)

Benim için mükemmel çalışacaktır.

Teşekkürler

mysqli'nin için doğru çözüm bir bağlantı açıldıktan hemen sonra, daha uzun WAIT_TIMEOUT değiştirmek için aşağıdaki sorgu sorunu olduğunu:

SET @ @ session.wait_timeout = 500

Ulf Wendel, MySQL ve PHP geliştirme ekipleri, bu konuda güzel bir blog ilanıyla vardır: http://blog.ulf-wendel.de/?p=273