POST veya oturumu: başka hangi sayfaya AJAX çağrısına bir PHP VAR geçmek daha iyidir?

3 Cevap php

Ben inşa ediyorum bir PHP sitede, bazı diğer php sayfası adresine bir Prototip AJAX çağrısı kullanın. Bu denilen php sayfa (yine bu sayfa boyunca birden çok kez kullanılan bu anlamda) ilk sayfada bir OTURUM var gibi yaşayan bir değişken gerekiyor.

Bu başka bir şey daha merak ama: Varsa, tercih bizim değişken geçmek için her iki şekilde hangi:

  • denilen sayfasında, oturumu başlatmak ve var oradan gerekli olsun veya
  • AJAX çağrısı, bir POST parametre olarak oturum var geçmek

() Vb session_start (ekleme) oturumdan VAR alma, karşı sayfaları arasında bir POST VAR geçen daha yüksek bir 'maliyet' varsa Yani, ben merak ediyorum.

3 Cevap

Değer hiçbir güvenlik endişeleri varsa, GET veya POST yöntemi ile geçmek. Değer bazı güvenlik sorunları var ya da kullanıcı değerini değiştirmek için olsaydı (bir vekil ya da enjeksiyon yoluyla) ciddi bir sorun olabilir ancak ff sonra OTURUMU kullanın.

POST yöntemi kullanılarak bu sunucu tarafında hatırladım daha az devlet olduğundan sunucuları küme kolay, ama müşteriye, potansiyel hassas veri gönderme pahasına.

Oturum yöntemi kullanılarak, sunucu ve istemci arasında geçen daha az bant genişliği, ama birden çok ön uç web sunucuları genişleyerek zordur.

Ben aslında sorunun cevabını arıyorum.

Bu this is what I found: If the Variable is on the Session in the first page, this means that you cant call session_start() on the "ajax called" page. Unless there is some workaround Im not aware of?