Xdebug, NetBeans ve monte uzak sunucu ile hata ayıklama

4 Cevap php

Ben bir windows makinede geliştirmek için Netbeans kullanarak ettik, düzenleme ediyorum dosyaları uzak bir lamba sunucu üzerinde bulunmaktadır. Belge kök bir sürücü harfi (E :) gibi benim windows makinesinin üzerine monte edilir. Ben aslında yerel montaj uzaktan geliştiriyorum oysa Yani, ben yerel geliştiriyorum şeyleri netbeans.

Ben CLI PHP betikleri hata ayıklama XDebug ve netbeans kullanmak istediğiniz zaman benim sorun başlar. Hata ayıklama tarayıcı tabanlı malzeme oldukça yalındır, ancak ayıklama CLI şeyler biraz daha kıvrık ve ben bu çalışma için nasıl bildiğinizden emin değilim.

İlk sorun Netbeans php5 tercüman nerede olduğunu bilmek istiyor, olduğunu, ancak bu uzak sunucuda olduğu gibi ben bunu söyleyemem ...

Herkes bunu herhangi bir deneyimi var mı?

Teşekkürler,

Mikrofon

4 Cevap

Pada geliyordu: xdebug.remote_connect_back, xdebug.remote_enable değil. Sen Xdebug geri Netbeans (veya ne olursa olsun debugger) için otomatik bağlanmak için için her ikisi de ayarlanmış olması gerekir.

Benim proje için bir yol eşleme eklendiğinde anahtar NetBeans PHP hata ayıklama atılım benim için geldi (Proje sekmesinin altında | sağ tıklatın Projesi | Özellikler | Run Konfigürasyon | Gelişmiş Düğmesi), böylece benim proje için sunucu kaynak kod yollarını ilişkilendirmek için nasıl biliyordu yerel yolları (pencereler mektup yollar sürücü).

Örnek yol haritası:

\ Sourcedir: / home / myusername / sourcedir x eşleştirilir

Ben (sürücü eşlenen bir pencere altında yerel olarak gösteren LAMP makineden kaynağı ile LAMP sunucu, windows makine) sizinkine benzer bir yapılandırma ile çalışmak inanıyorum. Bu benim için çalıştı.

Ben yolu haritalama gibi projemde (http://server/projectroot) için URL'leri çalışıyor olmuştu. Bu ne ihtiyaç vardı değildi. Sunucu (aşağıda yani benim ev dizini ve) üzerinde gerçek yol gerekiyordu.

Xdebug.remote_host değişken xdebug bağlanması gereken ana anlamına gelir. Sen NetBeans kullanarak uzak bir sunucu üzerinde PHP hata ayıklama, ama bu geliştirme bilgisayarınıza bağlayacak şekilde uzak sunucuda XDebug yapılandırmak gerektirecektir.

Here's a simple example: Your development PC, with NetBeans, is on 10.0.0.100, and your remote PHP webserver is on 10.0.0.1 Set the xdebug.remote_host=10.0.0.100 Now whenever someone (or you) specified the XDEBUG_SESSION_START parameter in the URL on the remote server, xdebug would try to connect to 10.0.0.100.

Xdebug v2.1 has a nice feature: xdebug.remote_enable = 1 Enabling that option would override xdebug.remote_host and then xdebug would connect to the $_SERVER['REMOTE_ADDR'] (which is the IP address that the client is connecting from). This awesome feature would allow you to have multiple debugging on the same server, since you can't manipulate xdebug.remote_host with ini_set()

Ben asla kullanılmış, Netbeans hakkında bilmiyorum, ama aynı zamanda XDebug kullanarak hata ayıklama Eclipse PDT'de "PHP web sayfası" ve "PHP script" arasında bir ayrım vardır. "PHP web sayfası" için bir web sunucusu (daha önce yapılandırılan) ve bir php tercüman (Eğer "PHP script" ile ne ilgisi var gibi) seçin.

Belki Netbeans için aynı şey var?