Koda kullanan bir Mac dükkanda web geliştirme için SVN kullanmak için bir yolu var mı?

3 Cevap php

Yani bizim ofiste iyi süreçleri oluşturmak için bastırıyorlar. Ben bir on yıl için web siteleri yapıyor bir web dükkanında çalışır. Ve biz sürüm kontrolünü kullanmayınız. Biliyorum! Bu, benim hatam kötü değil. Ben bir softe arka plan en azından bunun için bastırıyor ile adam değilim.

Teknoloji kurşun içine bakarak edilmiştir. Biz tüm Mac iş istasyonları kullanmak ve büyük bir IDE beri çoğunlukla düzenleme için Coda kullanın. Bu inşa SVN desteği vardır ama yerel dosyalar üzerinde çalışmak için bekliyor. Biz bir SFTP aracıyla bir yerel ağ sürücüsü olarak web dizini montaj keşfetmeye çalışıyoruz.

Biz MEZUNLARI, bir lamba dükkanı vardır.

Ben modeli burada ne olduğunu merak ediyorum. Biz genellikle biz apache çalışıyor olması bizim yerel makineye tüm site çıkış olur ve o zaman orada test düşünüyorum? Bu, biz sunucu üzerinde her şeyi, henüz nasıl çalıştığını değildir. Biz ve dışarı şeyleri kontrol baktım, ancak bazı dosyalar apache aittir ve ben onları kontrol ettiğimde ben apache değilim çünkü sahiplik, değiştirin.

Ben sadece benim şartlar göz önüne alındığında çalıştığını bunu yapmak için bir yol bilmek istiyorum. Yerel apache çalıştırmak zorunda değil güzel olurdu.

3 Cevap

Sen Coda mailing list çıkış ve oraya sormak isteyebilirsiniz. Belli bir tecrübe ile oraya Coda meraklıları çok.

Eğer yerel olarak çalıştırmak zorunda istemiyorsanız kişi başına farklı bir bağlantı noktasına, her geliştirici için sitenin bir kopyasını çalıştırmak sunucu üzerinde Apache yapmak, ve sonra yerel Mac'ler için bu web-kökleri montaj ve yapabilirdiniz çalışma dizin. Yönetmek zor değil, küçük bir dükkan iseniz. Ben kurmak oldukça kolay bulmak ve yerel makinelerde kaynakların bir sürü kaydeder. Tek-site-başına-bir kişi birden fazla kişi aynı anda dosya üzerinde çalışan ile çatışmaları önlemek için yardımcı olur.

Ne ayrıca tavsiye ederim SVN son değişiklikleri alır ve hazır olduğunuzda üretim sunucusuna tüm siteyi dağıtır bir komut dosyası var olmaktır. Apache tarafından sahip olunması gerektiği gibi, uygun dosya / klasörler üzerinde bu komut değişikliği izinleri olabilir. Fikir kaynak denetimi kullanarak konum kez elle üretim dosyalarını düzenlemek asla - sizin için SVN onu dağıtır şey olmalıdır.

Birkaç not:

  1. MacFuse / MacFusion (ikincisi eski arkasında kütüphane, uygulama) yerel olanlar gibi SSH / FTP üzerinden uzaktan dizinleri bağlamaya bir göz atın.

  2. Geliştiricilerinizin (onlar anlayışlı eğer kendi LAMBASI yığını ile) kendi yerel ortama kontrol veya bireysel hapishanelerinde ile paylaşılan dev ortama bakmak için izin verin. Bu şekilde geliştiriciler başkaları ile müdahale olmadan (eğer makinede onlar için dağıtmak olabilir) kendi LAMP yığınını çalıştırabilirsiniz.

    Fikir varlık, onları bu değişime adapte acıyı en aza indirmek için, onlar için iyi çalışan bir iş akışı kullanma izin (değişim yönetimi bir sorun olabilir eğer!)

Sadece bir örnek olarak, biz hapishaneler yeni geliştiriciler için tek bir komut ile oluşturulan paylaşılan dev sunucu var. Onlar tam bir LAMP gitmek için hazır yığını var ve biz bugüne kadar yazılımları güncel tutmak için kolayca hapishanelerinde yükseltme ve yeniden dağıtabilirsiniz. Sys yöneticileri birisi kazara çevrelerini kırıldığında her şeyi sıfırlamak yeteneği varken Geliştiriciler, onlar iş için gerekirse özel ayarlar / uzantıları eklemek için tek tek kontrol sahibi :)

Hapishaneleri kullanmamayı tercih ve kendi yerel ortamlarını yönetmek mümkün olanlar (Macports veya aracılığıyla tipik MAMP).