PHP ile Bileşen Geliştirme?

6 Cevap php

Edit: Soru% 100 web geliştirme sadece ilgilidir. Masaüstü geliştirme ile ilgili soruyu etmeyiniz. Yanıt vermeden önce tüm soruyu okuyunuz.

Bir daha masaüstü benzeri moda PHP uygulamaları geliştirme herhangi bir ilgi bulunmuyor eğer ben kesinlikle ilgileniyorum. Ben alanı, iş ve UI mantığı kapsüllenmesinde bileşenleri tür bir sayfa (uygulama) birlikte konur ASP.NET klasik WebForms uygulaması gibi bir şey demek ve onlar tarafından işlenir etkinlikler aracılığıyla birbirlerine "konuşmak" ana app. Onları bildirirken Ayrıca ana sayfa bazı bileşen parametrelerini ayarlayabilirsiniz. Birçok geliştiriciler için günün bir seçim olmayabilir, ama kesinlikle bunun için kullandığı kullandığı ASP.NET için olduğu gibi, var - ağır veri merkezli uygulamaları, intranet uygulamaları, veya uygulamalar, belirli bileşen mantığı yeniden için nerede farklı giriş parametreleri ve farklı sonuçlar ile birçok kez beklenmektedir.

Kimin varlığı artık eminim Prado adında bir çerçeve, - Biliyorum ne, böyle bir şey olacaksa kullanılır. Site hala orada, ama ben toplum iş yavaş olduğunu tahmin.

Ben cevapları duymak mutluluk, ve tabii ki eleştiri olacaktır. Ben herhangi bir geçerli gelişimini bilmek mutluluk ve neden bunun için durumlarda kullanmak olmaz.

6 Cevap

Prado yanında çok daha aktif olduğunu yii çerçeve yoktur. Ayrıca platform gibi bir ASP.NET gibi Delphi4PHP/RadPHP son sürümü Embarcadero HTML5 Builder tavsiye edebilir

Eğer php-GTK gibi bir şey demek istiyorsun? http://gtk.php.net/

veya daha fazla sunucu tarafında istemci ve php / flex Flash gibi RIApplications gibi?

Sen Tigermouse Framework Ben yıllar önce geliştirilmiş bir göz olabilir. Bu aradığınız tam olarak ne gibi görünüyor. Eğer, görüş ve biçem üzerine diğer denetimler koymak ve sonra sunucu tarafında işlenir olayları atamak nerede, bu web-formu bir yaklaşıma sahiptir.

Var bir bir bu basit Sürükle-bırak shopping cart app bakmak ve görmek source code.

Görsel visual studio ya da asp.net gibi yapın php geliştirme / bileşen oluşturma yapmaya olanak sağlayan yazılım Delphi4PHP büyük bir parçası var. Ayrıca sürükle kullanarak öğeleri oluşturmak ve bırak desteği sağlar, muhteşem bir görsel kütüphane VLC (Visual Component Library) sahiptir.

PHP için kısaltma göz önüne alındığında (PHP) Hypertext Preprocessor anlamına gelir, ve PHP masaüstü geliştirme için alışmak için tüm yöntemleri hiçbir nedenle ederim, aslında kesmek. Kesinlikle doğal.

Ben ön-işleme hiper-metin ve masaüstü yazılım oluşturmak için özel çözümler için PHP bırakarak tavsiye ediyorum ;-)

Sen burada ulaşmak için çalışıyoruz ne hakkında biraz karışık gibi görünüyor.

Prado sunucu tarafında işleme istemci tarafı olayları birbirine bağlamak için bir sürü yok. Onun değil karmaşık mantık mantık yapılandırılması hakkında. Uygulama sunucuları olmasının nedeni bu dil kısa geliş üstesinden çoğunlukla olduğu zaman kötü bir şey değildir, ancak inho - Ayrıca PHP Java veya ASP.NET tarafından uygulanan bu gibi geleneksel uygulamalar sunucu modeli için elverişli değildir web geliştirme. OTOH PHP paylaşılan hiçbir şey modeli (örneğin, dosya kilit kuyruk sorununu düşünün) rahatsızlık verici olabilir alanların çok küçük bir sayı vardır.

Muhtemelen ASP.NET sizin açıklamasından PHP görevlerin bu tür için uygun olmadığını düşünüyorum? Sadece bazı yolu var olsaydı ben farklı bağlamlarda aynı sınıfı yeniden olabilir? (!!)

PHP için araçlarında / çerçevelerin çoğu benim sığır onlar herkesin ihtiyaçlarını sağlamak ve belirli alanlarda biraz zayıf olmak sonuna kadar çalışmışlardır. Yani, örneğin, iyi odaklanmış araçları orada olmadığını söylemek değil ADOdb, jpgraph, Smarty. Bir süre önce, belki bir gün ben onu terbiye için yuvarlak alırsınız PHP uygulamalar (BİO Studio) ile entegre edilmesi amaçlanan form ressam aracı üzerinde çalıştı. Ancak plenty seçim olarak böyle Prado veya metabase'de tarafından kullanılan gibi soyut kavramlara başvurmak zorunda kalmadan hangi kullandığınız framework. Kesinlikle yoktur CakePHP, Symfony, Zend ve Horde bahar akla ama diğerleri vardır. Ben. NET veya J2EE göre PHP ile farkı kimse onların çözümü kullanmanız gerektiğini size söylüyor sanırım.

C.