Web tarayıcısında ile sohbet sistemi uygulayan

3 Cevap ûnet

Biz sorunları, bilgi yönetimi ve sohbet sistemi izlemek için web tabanlı bir uygulama olmasını istiyorum. Kullanıcı oturum sonra, kullanıcı servis mühendisleri ile sohbet edebilirsiniz.

Biz tarayıcı içinde Sohbet için Ajax kullanarak olacaktır. Ancak sunucu tarafı biz sohbet uygulamak için nasıl emin değil misiniz? Sohbet geçmişi yanal görüş için kaydedilmesi gerekir. Birisi sohbet başlattığınızda, sistem mevcut servis mühendisi bulmak gerekir ve o müşteri ile arabirim başlayacak.

web ile sohbet sistemi işlemek için daha iyi bir yaklaşım? Biz Python, PHP, Ruby / Rails, Grails ya. NET kullanmak için OK

Bizim uygulama içinde entegre edilebilir, böylece mevcut sistemlerini kullanabilirsiniz, biz mevcut sisteme daha iyi bir arayüz / API gerekir.

3 Cevap

Oh. Ben böyle bir şey uygulamak varsa, ben bir XMPP (Jabber) sunucu alacaktı. Neden kalkmasından?

ejabberd (Erlang uygulanan) ve OpenFire (Java uygulanan): Oldukça kararlı ve zengin özelliklere sahip iki sunucuları vardır. Şahsen ben tercih OpenFire daha kolay yapılandırmak ve Java geliştiricileri işlevselliğini genişletmek istiyorsanız durumda bulmak kolaydır ... Ama bu zevk meselesi olduğundan.

Web istemcisi için orada adı verilen bir teknoloji BOSH. Bu istekleri her X saniyede ile sunucu yoklar, ama en kısa sürede kullanılabilir olarak iletileri almamayı sağlar. BOSH XMPP standart bir parçasıdır. Kolayca web sayfasında Bosh kullanmasına olanak Strophe JS olarak adlandırılan bir JavaScript kütüphanesi var. Bir example implementation bulunmaktadır.

Ayrıca, eşyalarını masaüstü IM istemcileri yerine web tabanlı daha mutlu olabilir. Eğer XMPP kullanıyorsanız otomatik Jabber desteği ile herhangi bir mevcut IM istemcisi kullanıyorsanız servise bağlanmak için bir yeteneği olsun.

Eğer küçük sunucu eklentisi ve bir bütün olarak değil, sunucu uygulamak mevcut servis mühendisi seçmek için işlevsellik söz almak için. Tarih iki sunucularında yapılandırılabilir.

Sonunda, benim düşüncem: zaten yazılı ve ücretsiz servis mühendisi seçmek için Strophe JS ve biraz eklenti kullanarak XMPP sunucusu, kendi Bosh kanıtlanmış almakta.

Biz özel buton adında bir web-sohbet uzantısı olan OpenFire adlı bir XMPP (Jabber) sunucusu çalıştırmak. Tek dezavantajı aynı istemci (Kıvılcım) veya kaybolmaya olmayan Spark müşterilerine ulaşmak risk sohbet isteklerini kullanmak hepimizi zorlar olmasıdır. Ama çok özelleştirilebilir ve sadece herhangi bir faaliyet ve istatistik ile ilgili yakalayabilir.

Eğer Erlang kullanarak düşündünüz mü? Muhtemelen olacak almak için çok az iş gerektirir.

Ben ne için istediğiniz herhangi bir komple sistemleri bilmiyorum, ama Erlang very easy to learn ve muhtemelen sizin ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilirsiniz an example of a chat server hangi vardır.

Açıkçası ilk yazar ile temizleyin.