Nasıl sizin projeniz için sürüm numarasını artırmak unutmadan önlemek mi?

5 Cevap php

I 1.0.9 serbest zaman hep hata düzeltme sürümü için sürüm numarasını değiştirmek için unutmak, belki de kaynak kodu sürüm numarası hala 1.0.0

Şimdiye kadar her serbest SVN'de açmış gibi büyük bir mesele değildir, benim SVN her zaman belirli bir serbest alabilirsiniz.

Ama onun iyi değil biliyorum, ve eski bir sürüm yükseltme zaman öngörülebilir furture bu sorun neden olabilir. Orada bu numarayı kontrol etmek için daha iyi bir yolu, özellikle php web projesi için, eğer benim kaynak kodu bir parametre olarak sürüm numarasını saklanan, ben istiyorum (i diğer bazı dil oto sürüm nesil var biliyorum, ama php yok gibi görünüyor?).

Projenizde nasıl bu sorun kapak mı? Herhangi bir iyi uygulama?

5 Cevap

TeamCity gibi sürekli entegrasyon yazılımı kullanın ve bir parametre olarak sürüm numarasını kabul eden bir yapı komut dosyası kullanabilirsiniz. Bu dize (bazı regex şeyler) arama, (versioninfo.php) bir dosyayı açmak ve verilen parametre ile değiştirin: Sizin script kurmak hemen hemen yapan bir küçük araç çağırabilir.


Some additional hints for making this more easy: Şubesi yakında her versiyonu çıkacak, şu anda üretimi 5.0 var (ama yine hotfixing amacıyla inşa edilmiştir), 5.1 dallı ve bu noktada test edilir ve gövde içerir 5.2.

Her şey size, bir düzeltme serbest TeamCity sürüm numarasını güncelleme, ve (aynı zamanda TeamCity yapılmalıdır) yapı komut çağrısında gerekir.

F.E. Biz bu noktada şu projeleri var:

  • Sürüm 5.0.5 (sürer / v = 5.0.5)
  • (/ V aldığı = 5.1) 5.1 Release
  • Gövde (ki / v alır = 5.2)

Versiyonu başına büyük bir işlem komut dosyası oluşturur sürüm numarası ve otomatik veritabanı oluşturma komut dosyası, (: 'DPL_Updates_for_5.1.sql' gibi) ile SQL komut önek ile birleştirin.

Biz üretim bir versiyonunu getiren, biz, bu sürümü için özel olan veritabanı komut dosyaları otomatik olarak zip dosyası eklenir TeamCity gelen dalından eserler almak, ve biz, vb notlar dosyayı vermek (artı bırakın ) bizim uygulama yönetim departmanı için.

Sen Code::Block's AutoVersioning plugin otomatik yapı numarası (ve / veya sürüm numarası) artırmak gibi eklentileri kullanabilirsiniz.

(Eğer çok fazla zaman var ise) veya aynı sürüm numarasına ^ ^ ile kaydedilmesini sınırlayan bir SVN komut dosyası oluşturabilirsiniz.

Yerel bir veritabanı bültenleri açıklayan var. Sonra bir sürüm oluşturmak için bir komut dosyası yazmak ve bu kaynak kayıtlı sürüm numarasını doğrulamak ve serbest başarılı olursa veritabanını güncelleyebilirsiniz. Hatta Joel Testi nokta kazanç olabilir!

Lütfen sürüm paket oluşturmak için phing kullanın. Çok esnek conversioning var, hatta otomatik olarak svn son sürümü okuyabilir.

Bir kontrol listesi yapın. Eğer serbest her zaman izleyin.