PHP kullanarak dinamik apache ayarı

1 Cevap php

Kullanıcıların kayıt ve sistem otomatik olarak kuracaktır cms sistemi kullanıcıları kayıtlı etki ve sunucusu (apache) dinamik ayarını çözmek için gereken yeni bir proje başlıyor.

Sunucuda cms kurulum alanları ve gerçek yollar arasındaki dernekler hakkında kayıt bilgileri ve bilgi MySQL veritabanında saklanır.

Apache daha doğru bir isteği işlemek için bu bilgileri kullanacak - veritabanına bakmak ve ilgili cms için gerçek yolu sağlayacak özel bir php komut dosyası, tüm bilinmeyen etki alanları için bağlanmak için apache yapılandırmak için kolay bir yolu var mı?

Alanların sayısının daha yüksek olabileceğini, ancak beklediğim gibi - ve ben "daha kolay" bir çözüm dosyaya etki / yollar / config dosyasını yazmak ve istekleri işlemek için bu dosyayı kullanmak için apache zorlamak için PHP kullanmak olabileceğini düşünüyorum Bazı etki alanı silinecektir durum nadir olmayacak -. dosyası da apache yeniden başlatma vb değiştirilmiş bir dosyayı kullanmak için gerekli olacağını, optimize etmek için yakında ve sert istenmeyen kuralların tam hale gelebilir, bu nedenle dinamik çözüm ile ilgili soru - bu kudreti (benim için ve yönetici sistemin kendisi için) yönetmek çok daha kolay olacaktır.

1 Cevap

Evet - apache bir joker vhostu kullanmak ve ön denetleyicisi, tüm URL'leri doğrudan (veya 404 belge işleyicisi kullanın) mod_rewrite.

C.