MVC DB bağlanmak için nereye

3 Cevap php

Ben php kullanarak ve benim web uygulaması için bir MVC inşa ediyorum. Ben, benim DB bağlanmak geçerli URL bakmak, benim DB veri karşılaştırmak, ve sonra kullanıcıya benim DB doğru içeriği döndürmesi gerekir adıma duyuyorum.

Ben DB bağlanır ve bunu işler kodu koymak nerede Benim soru, değil mi? Bu Model sınıfta gitmek istiyorsunuz?

3 Cevap

Model aktif bir tablo ağ geçidi / etkin kayıt uygulaması çalışabilir kullanarak basit modeller için veritabanı bağlantısı, kullandığı varlık olmalıdır. Daha karmaşık modeller için bir veri mapper daha (arka-uç bir depolama değiştirmek için daha az invazif yapar) uygulama kalanından veritabanını ayırır.

Sen denetleyici isteği işlemek ve veri modeli için gerekli olan ilgili her türlü geçmelidir.

Bu sadece bir veritabanı bağlantısı genellikle önyükleme komut çeşit yapılır kurma, dedi. Modeli (veya veri mapper) ardından bağlantısı kullanır. Bu teknik olarak 'denetleyici' altına düşerse ben emin değilim. Uygulamada çoğu çerçeveler kayışları, yönlendiriciler ve ön denetleyicileri var - onları aramak ne olursa olsun veritabanı used by the model olabilir ama setup by your bootstrap olmalıdır.

Tüm veritabanı etkileşimi Model sınıfından içindedir.

Peki, model örneği için araç olabilecek bir nesnenin sadece bir tanımdır. Yani, veritabanına bağlantı, bu bilgileri kurtarabilir yöntemleri ile (Araç sınıfı miras) bir Model soyut sınıf olmalıdır.

Zaten yapılmış daha fazla esneklik ve daha gelişmiş şeyler istiyorsanız, ben şahsen CakePHP tavsiye ederim, bir çerçeve kullanın.