PHP için PHPUnderControl vs Hudson olarak Seyir Kontrolü

2 Cevap php

Ben PHP geliştirme için CI sunucusu olarak PHPUnderControl (PHP için bir Seyir Kontrolü eklenti) kullanıyorum. Ben projeyi oluşturmak için Ant kullanın. PHPUC ana kullanılan özellikleri

  • PHPUnit testi incelemesi
  • PHPCS incelemesi
  • Diyagramları, PHP PMD, PHPCPD ve bazı misc. şey.

PHPUC vs Hudson artıları nelerdir? Ben geliştirme gün daha hızlı ve daha yaygın olarak kullanılan gün duydum.

2 Cevap

Biz yaklaşık bir yıl önce Hudson PHPUC geçti ve kesinlikle keyif aldık. Ana avantajlarından biri onu hiç XML yapılandırma dosyaları hakkında karıştırmasını, güzel bir web UI aracılığıyla yapılır beri projeleri oluşturmak ve düzenlemek için ne kadar kolaydır. Ayrıca, ayarları değiştirdikten sonra Hudson yeniden başlatmanız gerekmez, bu yüzden çok daha kolay ve daha hızlı bir proje üzerinde yineleme bulundu.

Gerçekten Hudson hakkında beni etkiledi başka bir şey algılamak ve sizin için işaret kaç sorun oldu. Örneğin, daha fazla PHPUC ile bir kez daha inşa phpunit XML artık oluşturulan böyle bir şekilde çalışmayı durdurdu, ama biz fark edene kadar PHPUC mutlu gün veya hafta için eski sonuçları kullanılmıştır. Hudson hemen inşa başladığından beri günlük dosyası dokundu olmasaydı söyleyerek bu işaret! Web UI çok projeler kurarken yazdığınız gibi dizinleri / SCM yerleri yokmuş, o size söyleyecektir, ve hatta yapılandırmayı kaydetmek için önce sorunları tespit, olarak ne kastettiği google-vari önerileri sunmak! Ayrıca "* 4 ***" o, diyecek gibi bir cron girdisi ile periyodik bina ise "*** Eğer gerçekten 4 her dakika kastetti, yoksa '0 4 demek istiyorsun? '"

Yani toplum ve eklenti ekosistem zengin iken, Hudson yüzden o kadar sıkı PHP projeler entegre değil de PHPUC daha geneldir, ama mutlu eklentileri yoluyla raporlar kod kapsama ve PHPDoc (ve herhangi bir HTML raporu) yayınlayabilirsiniz dedi.

Ayrıca, bir solüsyon (PHPUC) kırık değilse, bunu düzeltmek için bir ihtiyaç olmayabilir unutmayın. Kolayca. Savaş dosya indirme ve "java-jar hudson.war" çalışan, ve bir dakikanın altında bir örneğini çalıştıran olacak tarafından ilk izlenimler için Hudson değerlendirebilir ancak.

Genel olarak bizim daha hızlı hataları yakalamak, daha sağlam ve tekrarlanabilir oluşturur ve dağıtımları yapılmış ve ayrıca birçok görevleri hızlandırmak hissediyoruz (o SSH aracılığıyla kendisi için köle kurmak ve işlerini dağıtmak veya aynı zamanda bunları çalıştırabilirsiniz!)

Güzel bir Ui olarak Hudson ve WebUI ile% 99 zaman yapılandırılabilir. Ben cruise control baktım son kez, çeşitli xml dosyaları etrafında sniff vardı.