Hangi dizinleri paylaşılan web barındırma web sunucusu tarafından yazılabilir mi?

1 Cevap php

Şu anda benim sitesini barındırması paylaşılan host (Linux) kullanıyorum. Ben '~ / home / my_user_name / www dizini içindeki bir şey sunucu tarafından yazılabilir olduğunu biliyoruz. Diğer yerler nelerdir? Temelde varsayılan oturum saklama konumunu değiştirmek istiyorum ve muhtemelen www dizinine içine koymak gerekir.

Edit

Session PHP işlemi tarafından kaydedilen beri oturum tasarruf konumu, web sunucusu yazılabilir olmak zorunda mı?

EDIT 2

Nasıl /home/my_user_name/tmp rehberi (tmp dir www dizinine dışında) Apache okuma + yazma ayrıcalık verebilir?

1 Cevap

Httpd sunucusu tarafından yazılabilir olabilir dizinleri için gerçek bir "standart" var: o tüm erişim hakları dizinleri sahibi kullanıcı tarafından verilmiş olan bağlıdır.

Geçici oturum dosyaları genellikle genellikle herkes tarafından yazılabilir olduğu /tmp dizininde saklanır - ama bu oturumları dosyaları dizine sizinle aynı sunucuyu kullanan diğer uygulamalar ve kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak demektir .


As you are running your application from the /home/my_user_name/www directory, a solution might be to create another directory, such as /home/my_user_name/tmp, and give read+write privilege to Apache on this directory -- and, then, configure your application/php so that session files are stored there.

Başka bir çözüm, bir veritabanında oturum verilerini saklamak olacaktır: şansını sunucu üzerinde diğer kullanıcılar ve uygulamalar erişemiyor bir veritabanı var vardır.