Chmod, php ve imageupload

5 Cevap php

Nasıl PHP kullanarak resim yükleme işlemek gerekir?

Nasıl chmod ayarları ele gerekir?

Örnek;

Ben tüm resim yüklemek istiyorum / image / adında bir dir var.

Ben chmod 777 ve bunu böyle bırakmak için bu dir ayarlamanız gerekir? Yoksa ben PHP ile bu klasörde bir görüntü yüklemek gerekir her zaman chmod değiştirmek gerekir. Bu doğru mudur, yoksa başka bir şey yapıyor olmalıdır?

5 Cevap

Thephpdeveloper belirtildiği gibi, ayar chmod kez yeterlidir. Açıkça başka bir yerde başka bir izinleri var chmod sürece dizine sonraki tüm yazma dizin izinleri değiştirmek olmaz.

The recommended permissions for directories on a *nix server is 755. Setting permissions to 777 is not recommended. As mentioned by wic, it gives full permissions to everyone that have access to your server. Which makes it vulnerable if you are on shared hosting or sharing the server with other users.

Ayrıca not etmek PHP sunucu üzerinde çalıştırılır nasıl. Eğer cgi, örnek suPHP'lidir olarak PHP çalıştırıyorsanız Aslında, dizinleri için 777 izinleri izin verilmez. Lütfen komut ikamet dizinleri 777 izinleri olan çalışmayacak ve bunları yürütmek için çalışırken yerine "500 iç sunucu hatası" neden olur.

Ben 755 chmoding salık

Sadece web sunucusu Dameon çalıştıran kullanıcı yazma dizininin izinleri gerekiyor. Ve kesinlikle kullanıcıların karşıya bir dizinin izinlerini yürütmek istemiyorum.

Genellikle, klasör ayarları kez ayarlanabilir ve bu kadar vardır. Bu zaten 777 ayarladığınızda, PHP ile 777 klasör izinlerini ayarlama tutmak oldukça anlamsız.

Hayır, dizinin izinlerini her zaman değiştirmek zorunda kalmazsınız. Bir kez ayarlandığında, tabiri caizse ayarlanır.

Herkes için tam izin verir bu yana 777 kullanarak overkill. 'X' bit kaldırmak ve apache (veya her kim) dizini sahibi edelim. Bu imkansız dosyaları listelemek için yapar.