Bir kod, pek çok web sitesi

4 Cevap php

Bana bir web sitesi örneği birçok kopya sağlayacak bir proje geliştirmek gerekir, ama her kopya ayrı bir web sitesi olması gerekir. Ben çok farklı hesaplara aynı kodu yükleyebilir, ama ben kod sadece bir kopyasını almayı tercih ederim. Her web sitesi bir "örnek" olacağını, tabiri caizse. Bu şekilde ben bir kez kod yükleme ve aynı anda tüm web sitelerini güncellemek olabilir.

Teknik nedenlerden dolayı ben PHP kullanmak gerekir (ama benim kendi bilgisine de diğer seçenekler ilgileniyorum), ve ben Jelix çerçevesi iyi bir seçim olabileceğini düşündüm. Daha iyi seçenekler var mı?

4 Cevap

Sen, bir dizindeki tüm kod var, ve sonra tüm web sitelerinde sanal alt dizinleri oluşturabilirsiniz bu dizine hangi tüm nokta. Bu, Microsoft SharePoint sorunu çözer nasıl.

Kolay bahis tüm web siteleri bir sunucuya (belki dağıtılan) için bağlantı sahip olmaktır.

Yapılandırma bilgilerini oluşturmak için web sunucusu aracılığıyla arama URL'sini geçirmek. Her site arasındaki farklılıkları tanımlamak için bu geçti URL'leri kullanın.

Bunun ötesinde, çerçeve soruya neredeyse önemsiz olduğunu, bu yüzden cevap başkasına bırakacağım.

Sadece aynı kodu 20 kopyalarını yaparsanız, o hataları düzeltmek için götüreceğiz 20x zamanı hatırlıyorum.

Bir web sunucusu için UNIX veya Linux kullanıyorsanız, size PHP kodu bir ana kopyasını oluşturmak ve sonra Apache kurmak sanal web siteleri ile ayrı dizinlerde olan gerçek dosyalara simgesel bağlantıları kullanabilirsiniz. Ayrıca bu dizinleri altında sitesi özel yapılandırma dosyaları koymak olabilir, ancak PHP kod toplu "ana" kod sembolik bağlantılar olarak çözülmüş olacaktır.

Ben bahsettiğin web sitelerinin ne tür emin değilim, ama neden Wordpress veya başka bir cms gibi zaten gelişmiş uygulamayı kullanmak değil mi? Kod her web sitesinde aynıdır, ve kolayca güncelleyebilirsiniz. Web sitesi özgü veriler sadece tek bir yapılandırma dosyasında mevcut, ve MySQL veritabanı.