Basit PHP form Doğrulama ve doğrulama semboller

4 Cevap php

Merhaba Ben bazı temel php doğrulama (düzenli ifadeler) kullanmak istediğiniz bazı formları var, bunu nasıl yapıyor hakkında gitmek mi? Ben sadece genel metin girişi, kullanıcı adları, parolalar ve doğrulamak için tarih var. Ben de boş giriş kutuları kontrol etmek için nasıl bilmek istiyorum. Ben bu şeyler için interenet üzerinde baktım ama herhangi bir iyi öğreticiler bulamadı.

Teşekkürler

4 Cevap

Kullanmanız gereken bir diğer fonksiyonu () onaylanması için tüm whitespaces gelen girişi temizlemek için Döşeme - bazı kullanıcılar sadece veri olarak tek bir boşluk girebilirsiniz.

Bu konuda bilgi bir yeri vardır: php form.

Boş giriş kutuları sık sık bu nedenle aşağıdakileri yapabilirsiniz, (ben standart davranış ise emin değilim) ayarlanmamış. istemci tarafı doğrulama, genel durumda yararlıdır, ancak bu değerler sunucuya gelmesi nasıl emin olamaz, bu yüzden sunucu tarafı doğrulama bir zorunluluktur.

if (isset($_POST['input_name'])) {
    echo $_POST['input_name'];
}

güvenli yolu mümkün olduğunca az kullanıcı girişi idare etmektir. , örneğin şifre, hash çevirmek, yine düz metin olarak güvenli gerekmez.

Ben benim son PHP projeleri için Zend Framework kullanıyoruz. Bu durumda overkill, ama Zend_Form is definitely worth checking out. Since Zend Framework is basically a collection of rather loosely coupled APIs you could use Zend_Form ZF MVC mimarisinin çekirdeği girmeden olabilir.