TCPDF PDF formları, imzalama sertifikaları ve nasıl kullanıcının hakları sağlamak için

2 Cevap php

Bu tamamen bana itici ve tamamen fındık ... Temelde TCPDF tarafından oluşturulan bir PDF formu var ve kullanıcıların girilen verilerle formu kaydedebilirsiniz böylece PDF için (setUserRights kullanarak) kullanıcı haklarını ayarlamak istiyorum. TCPDF manuel özellikle bu noktada gerçekten yararlı değil ve tasarrufu ve diğer genişletilmiş özellikleri etkinleştirmek için bir "imza sertifikası" gerektiğini belirtiyor.

Yani bir SSL sertifikası ve özel OpenSSL'yi ve setSignature yöntemi kullanarak onları "ithal" oluşturulur. Bu yöntemi kullanmadan Adobe Reader inliyor:

This document enabled extended features in Adobe Reader. The document has been changed since it was created and use of extended features is no longer available. Please contact the author for the original version of this document.

Gerekli setSignature yöntemi ayarlandığında bu mesaj görünmüyor, ama yine Okuyucu PDF kaydedemezsiniz.

$this->Pdf->setSignature("file:///certificates/forms.crt", "file:///certificates/forms.key", "somepassword", "", 3);

Ve sonra ben tam kullanıcı hakları:

$this->Pdf->setUserRights(true, '/FullSave', '/Create/Delete/Modify/Copy/Import/Export', '/Add/Delete/FillIn/Import/Export/SubmitStandalone/SpawnTemplate', '/Modify');

Herkes bu özellik ile çalıştı ve ben burada yanlış ne yapıyorum işaret edebilir mi?

Update

TCPDF an example bir demo sertifika kullanarak içerir. Ama böyle bir sertifika almak için bana nasıl belirsiz. Demo sürümünü kullanarak yine bana doğru kullanıcının haklarını ayarlamak için izin vermez.

2 Cevap

Bu benim kendi soruyu yanıtlamak için uygun olduğunu umuyoruz. Ben TCPDF forumlarında bu soruyu sordu ve TCPDF ve bakıcılarına birinin bir cevabı var.

Temelde cevabı yapılamaz olmasıdır. Belgeleri belirtse de bu:

Names specifying additional document-wide usage rights for the document. The only defined value is "/FullSave", which permits a user to save the document along with modified form and/or annotation data.

Ama bu görünüşte eski bilgilerdir. Bu geçici bir çözüm kullanarak Acrobat Reader 8 çalıştı, ama şimdi artık değil. Yani tek çözüm TCPDF ile üreten PDF ve Adobe Acrobat aracılığıyla geçen ve orada kullanıcı hakları ayarlanır. Benim uygulama bir sunucu tarafı PDF form jeneratör gibi ben bu seçeneği yok ... Ya da herkes bunun için parlak bir çözüm var mı?

Eğer setUserRights çağrı olmadan denediniz mi? Son parametre haklarını ayarlar Docs göre. Belki ikinci çağrı pdf değiştirir ve bu değişti çünkü böylece imza artık PDF maçlar?