PHP ile anında Excel oluşturma

2 Cevap php

Ben bir PHP projesinde Excel dosyaları oluşturma. Bu dosyalar Onlar fonksiyonları ve biçimlendirme ile birden çok sekme tabloları vardır ... sadece CSV veri değildir.

Şimdiye kadar Armut ile sağlanan Spreadsheet_Excel_Writer sınıfını kullanıyorum.

Her şey gayet iyi ama bizim kullanıcılar 2 şeyleri sevmiyorum:

  1. Onlar PHP tarafından üretilen bu dosyaları açtığınızda, Excel ile bunları değiştirmek ve bu değişiklikleri kaydetmek, Excel bu sürüm 5.0/95 kaydedilmiş çünkü dosya biçimini yükseltmek istiyoruz.
  2. Dosyalar çünkü gömülü görüntülerin yol çok büyük. Bildiğim kadarıyla Spreadsheet_Excel_Writer görüntüleri eklemek için tek yol insertBitmap, hangi belgeye 24 bit bitmapler eklemek ile.

Ben bu sorunları ele almak istiyorum. Sana there gördüğünüz gibi 1. yapılamaz eminim. Ancak belgeye sıkıştırılmış görüntüleri (jpeg) eklemek için bir yolu var mı?

Benim ihtiyaçlarını karşılamak için Spreadsheet_Excel_Writer değiştirmek mümkün değilse, bunun için sınıf öneriler nelerdir? Burada soruları aranıyor PHPExcel beni kurşunlu. Orada başka iyi alternatifler var mı?

Mümkünse başka bir sınıf değiştirme (oluşturulan bu tablolar oldukça karmaşık) daha çok iş olurdu çünkü ben Spreadsheet_Excel_Writer ile sopa istiyorum.

PHP 5.2.9 kullanıyorum.

2 Cevap

I PHPExcel kullanarak sona erdi. I (2003/2007 Excel dahil) Mayıs formatlarda kaydedebilirsiniz beri bu sınıf ile noktanın 1. önleyebilirsiniz. Noktası # 2 için zaten bunu yapmak mümkün ve PHPExcel bulunuyor. Eğer eski Excel formatında seçti, PHPExcel dosyayı kaydetmek için Spreadsheet_Excel_Writer uzanır.

Bu yeni sınıfı kullanmak için kodu yeniden yazmak için bir ağrı oldu ama PHPExcel gerçekten güzel olduğundan buna değdi.

Ben PHP tablolar için XML kullanarak yaptık. XML elektronik tablosu için bu bağlantıyı göz atın: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa140066(office.10).aspx ve http://blogs.msdn.com/dmahugh/archive/2006/12/10/images-in-open-xml-documents.aspx ekleyerek görüntüler için.