Saf web tabanlı sürüm sistemi

9 Cevap php

Benim barındırma hizmeti şu anda svn, git, cvs kendi sunucusunda izin / çalışmaz. Gerçekten benim üretim sunucusuna benim geliştirme makinede 'eşitleme' benim geçerli kaynak edebilmek olmak istiyorum.

Ben bir pure php/python/ruby version control system (sadece bir client bir sürüm kontrol sistemi), upload http arabirimini kullanan bir şey sunucu makinede çalışan herhangi bir hizmet gerektirmez arıyorum / indirme ve senkronizasyon dosyaları - temelde sürüm kontrolü için benim 'canlı' sitesi içine bir arka uç sunuyor.

Ayrıca, ben üretim sunucusuna doğrudan gelişebilir diye böyle bir sistem için bir 'online' ide geliştirmek kolay olacağını düşünürdüm. (Tabii kenara test konuları)

Böyle bir sistem varsa herkes biliyor mu?

== Düzenle ==

Gerçekten, ben bir sürüm kontrol / geliştirme sistemi için bir wiki ön uç istiyorum - Ben kolayca yapabilir ve web üzerinden değişiklikleri geri böylece Temelde bir wiki ve düzenleme gelişim dosyaları gibi görünüyorsun. Ben bu var şüpheliyim, ama svn varolan php limanını genişletmek için kolay olurdu ...

9 Cevap

Daha iyi bir hosting hizmeti alın. Cidden. PHP / Ruby / Perl / Whatever çalıştı şey buldum bile, yine de bir alt-par çözüm olacaktır. Bu, büyük olasılıkla size herhangi bir IDE ile entegre olmaz, ve onunla çalışmak için kullanılabilir iyi bir araç seti olmazdı. Bu doğru yapmak gerçekten aksak olacaktır.

Diğer seçenek ücretsiz bir SVN ev sahibi olsun, veya kendi makine üzerinde SVN barındırmak, ve sonra sadece ftp ile web sitenize SVN ana güncellemeleri bas etmektir.

Eğer sadece dışarı gitti ve çok daha iyi bir hosting şirketi var olabilir, bu araştırma geçirdim zaman. Özel ilişki falan çeşit var mı?

Ben bir sade cvs sunan hiçbir iyi hosting şirketi duymadım.

(Rant Aşırı).

Sadece başka bir hosting şirketi olsun eğer kendinize zaman bir ton tasarruf edecek.

İşte ben ona bakmak nasıl.

Your hourly rate: at least 15-20$ an hour (For me, I say 100$). How long it'll take you to figure out merurial or webdav or whatever: at least 10 good hours (if you are like me: 30 hours).

Ne kadar para israf olacak? 150-200 $.

How much will a new host cost: A2 hosting starts at 6/month prepaid for two years: 144$. How long to set up: 5 mins.

Başka bir yerde yapın. Lütfen satıcılardan Profesyonellik uzun vadede ruh sağlığı için uzun bir yol gidecek.

Web sunucusu üzerinde depo barındırmamaktadır. Ne olursa olsun - FTP / SFTP için sunucudan dağıtın.

Sen mercurial içine bakmak olabilir veya bazaar-ng ikisi Python ve destek yazılır azından http indirme afaik, gerçekten web tabanlı ama dillerinden birinde yazılmış senin hoster destekliyorsa değilse etiketler doğru. HTH

Mercurial bir web arayüzü vardır ve http üzerinden kaydedilmesini sağlar. Bu C uzantıları bir çift kullanır, ama hepsi saf Python meslektaşları sahip olduğunu tahmin ediyorum.

Lütfen hoster bunu sağladığı zaman da sadece WebDAV'yi kullanabilirsiniz.

Ben aslında çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum, ama böyle bir sürüm sistemi (henüz) var inanmıyorum yüzden umarım siz devam edin ve bir yapacağız.

Varolan bir çözümü kolay olacak uyum sanmıyorum, ama muhtemelen içine bakarak değer çünkü size tüm müşteri desteği bitmiş olması ve halledilir sürüm zorlukların çoğu olacak varolan çözümü kullanırsanız.

Sıfırdan başlayarak önemsiz olacak değildir.

Bazaar kullanın:

Hafif. Yüklü Bazaar Hayır adanmış sunucu, bir web sunucusuna sadece FTP erişimi gereklidir. Bir akıllı sunucu ek performans veya güvenlik gerektiren için kullanılabilir ancak birçok durumda gerekli değildir - Düz Http üzerinden Çarşı 1.x iyi bir performans sergiliyor.

Eğer ters bir şekilde deneyebilirsiniz

  • kullanmak, örneğin sürümüne ücretsiz çevrimiçi svn / git Service dev makinede kaynakları kontrol
  • FTP gibi "üretim" makineye aka sitenizi güncellemek için her zamanki yollarını kullanın

Neden bir müşteri istemiyorum ..? Eğer bir yerde başka bir sunucu üzerinde çalışan depoya eşitler üretim makine üzerinde çalıştırabilirsiniz basit bir istemci.

SVN HTTP üzerinden kullanılabilir böylece kodunuzu senkronize edebilen bir istemci yazıyorum python veya php gerçekten çok kolay.