Subverison ile concurently iki ayrı proje kod sürüm

2 Cevap php

Ben çok yeniden görmek ve son derece esnek ve modüler olmak istiyor olacaktır Object Oriented PHP kodu bir kütüphane oluşturmak için bir ihtiyaç var. Çünkü onun bağımsız doğası ben kendi SVN proje olarak var etmek istiyorum.

Ben, yeni bir web projesi oluşturmak kendi ayrı bir proje olarak SVN'de kaydedin, ve de bunun içindeki kitaplık proje kodu dahil edebilmek olmak istiyorum. Bu süreçte, web uygulama kodunu kodlama ve kaydedilmesini yaparken, ben kütüphaneye bir sınıf eklemek gerekebilir. Ben bunu ve geri kütüphaneleri proje kodu bu değişiklikleri taahhüt edebilmek olmak istiyorum.

Tüm bunların ışığında ben iki şekilde kod yönetmek olabilir

  1. Geri özgün taban proje kodu bir şubesine kütüphaneye değişiklik taahhüt ve ben onu kullanıyordum web projesi için şube adını ilgili olun

  2. Ne olursa var olabilecek herhangi bir özel referans boyutu büyüyen, geri özgün kod kütüphaneye değişiklikler kaydedilmeye.


I have two questions

  • Nasıl bana tek tek her projede değişiklik yapmak için izin, yani yıkılma işlevselliğini kırmak henüz yeni bir projeye bu kitaplık proje kodu içerebilir?

  • Nasıl senkronize kod tutabilir? Ben kitaplık kodu yönetme ilk yöntemini seçerseniz ben başka bir şubesinden değişiklikleri kapmak ve başka kullanım için çekmek isteyebilirsiniz.

EDIT - Ben sadece tek tek bu projeleri kontrol etmek ve de bunları tek tek / güncelleyin taahhüt gerçekleştirmek, ama sonra nasıl tek bir proje olarak bunları birlikte içerebilir? Daha açık olmak gerekirse, nasıl ben yukarıda ayrıntılarıyla noktaları dikkate birleşik bir subversion proje olarak kitaplık kodu içeren bir web projesi oluşturabilir?

2 Cevap

Ne istediğinizi elde etmek için formaliteler: Ben svn kullanabilirsiniz düşünüyorum. Bu web sitesi projesi içine kütüphane projesini çekin ve sizin çalışma kopyasını güncellemek zaman güncellemek olacaktır. Tek şey bu soruya açıklandığı gibi http://stackoverflow.com/questions/2336790/how-do-i-checkin-to-local-copy-and-svnexternals-subdirectories-in-one-commit proje olarak taahhüt aynı geri kütüphaneye taahhüt edemez.

Seçenek # 1 gitmek için doğru yol gibi görünüyor.

Ben paylaşılan API site-spesifik değişiklikler olması siteleriniz için herhangi bir API projenin ayrı dalları tutmak için beklemek gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki, sadece 'gövde' çıkış ve herhangi bir site-spesifik değişiklikler gerçekleştirmeden önce şube emin olun ayarlıyoruz şube oluşturmak gerekmez.

Ben size yardımcı olabilir ki geçmişte kullanmış olduğu birleştirme / dallanma üzerine makaleler bir çift vardır:

Ancak, ilgili / biraz kafa karıştırıcı olan için 'iki soru' bazı yönleri vardır. Umarım Senin söylediğine misinterpretting, ama akılda aşağıdaki devam edeceğim:

  1. İlk soru ile ben size geliştirme makine üzerinde kaynak kodunun fiziksel konumu yakaladı ve nasıl depoları yapılandırılmış olacaktır (: ayrıca iki tedavi ipucu) elde olabileceğini düşünüyorum.
  2. İkinci soruda, belirli referanslar söz ve web sitesi kaynağına bağımlı bir şekilde API yapma düşünce olabilir gibi geliyor (ipucu: bir API için kötü bir fikir).