Kohana en Olay bileşeni ile ilgili düşünceleriniz

1 Cevap php

Ben Kohana Etkinliği bileşen hakkında başkalarının ne düşündüğünü merak ediyordum. Ben onu çok seviyorum ve ben özellik PHP özgü değil farkındayım, ancak yoğun kullanabilirsiniz.

Ben bir çerçeve ben konuda düşüncelerinizi duymak isterim yaklaşan ve trafik yoğun projesinde kullanmak için bir karar vermek zorunda gibi.

Dil (ters vekil, memcached, apc vb) değil tüm optimizasyon yanı sıra ben sadece onlar yüzünden kötü performans uygulanması için önemli bir darboğaz olduğunu öğrenmek için olayları kullanarak uygulama inşa etmek önlemek istiyor.

Ben çalıştırmak ab iki testcases (biri, olaylar olmadan bir) ve bir gerçek yaşam uygulaması için çok temsili olmayabilir ancak önemli performans farklılıkları vardı üzerinde.

Eğer yüksek performanslı ortamlarda Kohana olayları ile deneyiminiz var mı? Iyi / kötü performans ya da hiç performansı üzerinde hiçbir etkisi yoktu.

Giriş için teşekkür ederiz!

1 Cevap

Ben şimdi bir kaç proje için samsoir tarafından inşa kohana-event modülünü kullanarak edilmiştir. Onun büyük bir sistemi ve kolayca kod decouple sağlar.

Kimden ne anlıyorum, ben gerçekten bir endişe olması için böyle bir sistemi kullanarak yeterli performansı vurmak nasıl göremiyorum. Bütün yaptığı bir olay çalıştırdığınızda kayıt fonksiyonları denilen olmaktır. Benim için sadece elle bu fonksiyonlar / kod çalıştıran hiç de farklı değildir.

Zaman ben kod, ilk performansı, saniyede (bir ölçüde) ve kod maintability endişe eğilimindedir. Ben bu performans için kabul edilebilir bir ticaret kapalı olacağını bulur.

Bir yüksek trafik ortamında, ben olay modülünü kullanarak bazı oldukça popüler uygulamaları yazdım, hiçbir fikrim yok, ama ben herhangi bir performans isabet farkında değil. Eğer yüksek trafik ile bir uygulama varsa ve performans sorunları varsa PHP kendisi çalışan aksine Normalde, bu veritabanı şişe boyunları geliyor.

Ben yanlış, ben düzeltilmiş duracak.