Bir PHP veri ithalat çerçeve geliştirilmesi için en iyi yöntem nedir?

3 Cevap php

Meteorolojik bir şirket için web geliştirici olarak çalışmalarımız sırasında, biz tekrar tekrar aynı görev ile karşı karşıyayız: bir yerde (FTP / Web / dizin / mail) gelen bazı dosyaları alın ve bir veritabanına bulunan verileri almak.

Tabii ki dosya formatı aynı asla, veritabanları, her zaman, vs, vs, sayısız özel durumlar ele alınması gereken, farklı tasarlanmıştır

Yani şimdi ben işin tam da bu tür bir ithal çerçeve planlıyorum. Hepimiz deneyimli PHP geliştiricileri konum ve mevcut komut PHP veya Perl ya vardır bu yana, betik dili olarak PHP çakacağım.

  • Bir veri alıcı, kaynak dosyayı alıp açın ve bir dize değişkeni içeriğini saklamak olacaktır. (PHP bizden yeterince bellek alacak, merak etmeyin.)
  • Veri işleyicisi dizinin bir çeşit dize dönüştürmek için karmaşık iş yapacak.
  • Dizi veritabanına kaydedilir veya yeni bir dosya ya da ne olursa olsun biz onunla ne zannediyorsunuz yazılır.

Bazı yaygın hata işleme olacak, bu işlevselliği ile birlikte, yazma ve e-posta raporlama log.

Fikir sınıflar (Bazı alıcı-sınıfları, özel işleyicileri bir sürü, bazı yazar sınıflar) bir koleksiyon kullanmaktır.

My question: nasıl pratik bir çalışma komut bu sınıfları organize? Ben yorumlanır ve sınıflar buna denir meta dili çeşit icat mı? Bu sınıfları yüklerken küçük bir PHP komut yazmak olacak: Ya sadece bu sınıflar uygulamak için ve benim kullanıcıların (Deneyimli PHP geliştiriciler Dediğim gibi) bazı basit arayüzler sağlar?

Ikinci versiyonu neredeyse kesinlikle büyük flexiblity ve genişletilebilirlik sunuyor.

Böyle bir girişim ile ilgili herhangi başka bir fikir var mı?

3 Cevap

Im-ve ihraç olması gereken farklı dış veri formatları onlarca benzer bir ortamda çalışan, en azından try tavsiye ve onları veri formatlarını birleştirmek için alabilirsiniz. Biz biçime verileri dönüştürmek için şirket dışında başkalarına yardımcı araçlar geliştirerek bazı başarı vardı. Biz de ücretsiz, onlara kaynak kodunu verdi.

Bazıları şimdi bize araçlarını kullanarak kendi verilerini dönüştürüyor ve onların biçimini değiştirirseniz, o them Bu dönüştürme aracı dönüşür. Bizim için daha az bir baş ağrısı nedeni.

Bir durumda bile başka bir şirket bizim sistemleri dahili kullanmak dosya biçimine geçiş yol. Verilen, sadece bir durumdur, ama uzun yolda bir ilk adım düşünün ;-)

I Data Transformation Services (DTS) borçlanma kavramları öneririz. Veri kaynakları ve böylece veri lavabo, ithalat görevleri, dönüşüm görevleri ve olabilir.

Standart bir web servisi tanımlayan burada işe yaramaz bir nedeni var mı? Sonra bir hata varsa (muhtemelen giriş belgesinde bir alan tarafından doldurulur) soap hatası dönen, standart bir formatta veri sağlayabilmektedir.

Bu potansiyel Pavel'ın öneri daha sınırlı (veya daha yukarı ön tasarım gerektirir), ama dikkate değer bir şey olabilir.