NetBeans PHP ve XDebug - çağrı yığını üzerinde yöntemlere atlama?

4 Cevap php

Ben XDebug kullanarak NetBeans ile PHP proje ayıklarken ile sorun yaşıyorum ve orada birisi daha önce bu sorun vardı umuyordum.

Hata ayıklama talep php dosyası için çalışıyor - bu yüzden uzak sunucuda index.php giderseniz, ben NetBeans index.php herhangi bir kesme noktası koyabilirsiniz ve kod orada durur ve ben adım olabilir.

Sorun tüm diğer dosyaları bu gibi çağrı yığını üzerinde görünen şudur: "file:///home/user/site_html/library/class.requestprocessor.php" ve uzak sunucuda bir dosyaya bir yol, çünkü NetBeans adı çözemezse, ve bu yüzden ben yapamam Bunun için kod boyunca adım. Bu hata ayıklama pratikte işe yaramaz hale getirir! Talep edildi php dosya, örneğin index.php için, bu NetBeans düzgün çözemeyen dahil sadece tüm diğer olanlar var, sadece "index.php" olarak görünür.

Ben bu sorunu çözmek için kullanabileceğiniz NetBeans veya xdebug bazı ayar var mı? Ben NetBeans tüm proje ayarları ve seçenekleri bakarak benim en iyi çalıştı ve aynı zamanda XDebug uzantısı tüm yapılandırma seçenekleri ile baktı, ama boşuna var. Elbette birilerinin önce bu sorunu olmalıydı? Bunu nasıl çözdünüz? Bana bildirin eğer ben çok minnettar olacağım.


Başka bir yolu varsa bir uzak sunucuda ayıklarken, Eclipse PDT ve xdebug kullanıcıları bu sorun var mı? Eğer değilse ben geçiş yapacağız.

4 Cevap

Bu sorun, NetBeans 6.7 sabit gibi görünüyor.

Tamam o kimsenin soruyu cevaplamak için gidiyor gibi görünüyor, bu yüzden benim araştırma sonuçları sonrası edeceğiz.

Ben istediğim gibi NetBeans başarıyla hata ayıklamak için bir yol bulmak mümkün olduğu gibi, benim sorunu çözmek için VS.Php uzantısı ile Eclipse PDT ve Visual Studio 2008 kullanarak çalıştı. Eclipse PDT kurulum için cehennem oldu, ve ben onun Remote Server Explorer'da FTP sunucusu için kullanılacak bir bağlantı noktasını belirtmek olamazdı yolu ile mutlu değildi. Ben VS.Php ben otomatik kod yanı sıra, mükemmel ayıklamayı sahip yükler, istediğim herşeyi yaptım buldum ve kurulumu kolay oldu. Tek şey bu çirkin görünüyor ve ben onun renklerini özelleştirmek için bir yol bulamıyorum, olduğunu. Ancak, moda üzerine fonksiyonunu seçmek için gidiyorum ve bu yüzden benim son çözüm olarak VS.Php kullanarak yerleşmiş ettik. Bir ayıp olduğu dürüst olmak gerekirse, NetBeans gerçekten harika oldu, ben sadece çalışan bir hata ayıklayıcı olmadan yaşayamaz.

Ben bu aynı sorun vardı. Ben Netbeans 6.8 koşuyorum. Eğer proje üzerinde sağ tıklayıp zorunda yapılandırma / gelişmiş çalıştırın ve yol haritalama kurmak özelliklerini / proje gidin. Netbeans bu yöntemleri çarptığında lokal açmak için hangi dosyaların bilir ki yerel bir klasöre sunucuda klasör eşlemek.