phpMyAdmin yabancı anahtar açılan alan değerleri

5 Cevap php

Ben phpmyadmin kullanıyorum (php ve mysql) ve yabancı anahtarları kullanarak tabloları bağlayan bir sürü sorun yaşıyorum.

Ben (yabancı anahtar olan) countyId alan için negatif değerler alıyorum. Ancak benim diğer tablo cezasına bağlayan ve bu cezası basamaklı oluyor.

Ben CountyId için bir damla kutusu olacak veri eklemek için gidin ve değerler böyle bir şey baktığınızda,

-1

1-

İşte benim alter ifadedir:

ALTER TABLE Baronies
ADD FOREIGN KEY (CountyId)
REFERENCES Counties (CountyId)
ON DELETE CASCADE

5 Cevap

I açıklandığı gibi ServerFault:

Bu phpMyAdmin'in özelliği, yabancı anahtar değeri ve yanında özel bir açıklama alanını göstermek için, negaitve sayı değildir. Başvurulan tablo (Vilayetler) Eğer "İlişkisi görünümüne" gidin ve masanın altında başvuru tablosundaki sonraki CountyID değere görüntülenir değerini tercih ettiği bir seçme kutusu "Görüntülemek için alan seç", (baronies var .) Ayrıca bakınız: phpymadminWiki

Sen ForeignKeyDropdownOrder seçeneğini kullanarak bu açılan görünümünü değiştirebilirsiniz. (PMA documentation bakınız).

Örnek:

$cfg['ForeignKeyDropdownOrder'] = array( 'content-id');
/* 'content' is the referenced data, 'id' is the key value. */

Lex dediği gibi, bu phpMyAdmin değerlerini görüntüler sadece yoludur. Eğer "-1" veya "1 -" Bu açılan kutusunda, sadece 1 bulunuyor.

Git daha InnoDB için değişiklik myiasm daha operasyon gitmek

Lütfen tablolar MyISAM motorunu kullanabilirsiniz olmadığını kontrol edin. Bu durumda yabancı anahtarlar desteklenmez. Yerine InnoDB kullanın.