PHP ikili için önek nedir?

4 Cevap php

Bu ne 0x, ne 0 bulunuyor; Bu nedir? Var mı?

4 Cevap

Ikili Yazma PHP, çoğu zaman gerekli olan bir şey değildir; bu yüzden there is no such prefix PHP 5.4 (PHP ikili sayı için önek 5.4 + olduğu 0b) önce.

Bunun yerine, onaltılık için, 0x kullanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için, Integers section of the PHP manual bkz.


Still, if you really need to write values using binary before PHP 5.4, you can use the bindec function, that takes a string containing the binary, and returns the corresponding value.

Örneğin, aşağıdaki kod bölümü:

echo bindec('10011');

Alacak:

19

But note you shouldn't do that too often : calling a function to do that each time the script is executed is quite bad for performances ^^
Instead, it's really a better solution to write your values using hexadecimal, where each digit codes for 4 bits.

UPDATE: ikili tamsayı değişmezdir available since PHP 5.4: öneki 0b.

New in PHP 5.4 ikili öneki, 0b. Olsa kullanırken taşınabilirlik düşünün; Eğer sunucu PHP 5.4 + çalışan garanti edebilmek gerekir.

Giriş the manual: PHP sadece ondalık, onaltılık ve sekizlik tamsayı gösterimini destekler, ancak bunun yerine bindec() kullanabilirsiniz.

Ayrıca, her Hex haneli 4 biti temsil akılda tutmak, bu yüzden ikili gösterim ve hex arasında dönüştürmek kolaydır. Aynı sekizlik için değil, ama uygulamada daha az sıklıkla kullanılan çeşitli nedenlerle için de geçerlidir.

Ben bir tane olduğunu düşünmüyorum. Prefix 0 sekizlik ve 0x onaltılık için ise.

Dan PHP docs:

(+ Veya -) tamsayı ondalık (10 tabanı), onaltılık (baz 16), ya da sekizli isteğe bağlı bir işareti koyarak (baz 8) notasyonu, belirtilebilir.

Sekizlik gösterimde bir 0 (sıfır) ile numarasını önce gelmesini. Onaltılık gösterimde ise 0x numaranın önüne kullanın.