Bir / htdocs dizin yapısında olan dosyaları ile SVN nasıl ayarlanır

4 Cevap php

Ben php dosyaları ile çalışırken Subversion kurmak için nasıl başımı sarılıp hafif bir sorun yaşıyorum. Ben c tüm dosyaları saklamak: Her bir proje için \ www [nameOfProject] \ htdocs ve ben kurulum sanal konaklar. (C: \ www \ project1 \ htdocs index.php haritalar \ http://localhost/project1/index.php).

Siz nasıl SVN kullanarak ele? \ Svnrepos \ Ben her proje için her repo depolamak nerede olduğu: ben c var diyelim. Şimdi ideal ben c repo kontrol etmek isterim: c \ svnrepos \ project1: www \ \ project1 doğru mu? Ancak docs boş bir dizine bunu söylüyorlar, ama nasıl ben ilk başka bir yere taşımadan sonra benim kod önizleme yapabilirsiniz?

Yardım çocuklar için teşekkürler!

4 Cevap

Bunu yapmanın bir yolu, etkili c, diyelim ki, içine gövde kontrol ederek geliştirme yapmak için: www \ önizleme \ project1 ve uygun bir sanal konağın ya da orada farklı bir url ile test \.

Eğer çalışma almak gibi, gövde çeşitli versiyonları kontrol edilecektir. Bunu, sonra "gerçek" ana / url üzerinde taşımak zaman olgun

  1. (Branches/rel.1 gibi) bir şube veya bu yansıtmak için bir etiket oluşturun ve
  2. C içine şube (svn co) Çıkış: \ www \ project1 \ htdocs

Bundan sonra branches/rel.1 altında acil hata düzeltmeleri yapabilir ve gövde altında tekrar devam eden çalışmaları onları birleştirmek. Başka bir sürümü, hazır olduğunda,

  1. Başka bir şube (diyelim ki, branches/rel.2) yapmak ve
  2. Anahtarı (svn switch) c: yeni şube \ www \ project1 \ htdocs

Bu şekilde, gerçek hizmet ile müdahale sizin geliştirme tutmak, hem de sorunları varsa önceki bir sürüme geri dönebilirsiniz.

Daha karmaşık, ancak acil, düzeltmeye, sen yapabilirsiniz

  1. Gövde olarak gelişimini kontrol
  2. Anahtarı c: güncel sürüm şubesine \ www \ önizleme \ project1
  3. Fix ve c hata testi: www \ önizleme \ \ project1, gerekli işlemekle
  4. Memnun olduğunda, son Terrible yapın, sonra c svn güncelleme: www \ project1 \ \ htdocs
  5. Anahtarı c: \ www \ preview \ arka bagaja project1, ve gelişmekte devam

Boş bir dizin c anlamına gelmez:.

Bu nedenle güvenle c bir depo olabilir: \ svnrepos \ project1 ve c çıkış: www \ project1 çalışmak \.

Siz ne isterseniz yapabilirsiniz. Lütfen repo at ise c:\svnrepos\project1 o zaman gerçekten boş olmalı ki, c:\www\project1 dışarı taze bir çalışma kopyasını kontrol edebilirsiniz.

nasıl benim kod önizleme yapabilirsiniz ...?

Bazı diğer bir dizine bakarak kodu önizleme. Örneğin, kurmak uygun bir sanal konak ile, c:\www\preview\project1 bunu kontrol edin.

Zaten app bir örneğini C:\www\project1 için teslim olması ve size mevcut app değiştirmeden bu çıkış yapmış beri yaptığın bazı değişiklikler önizlemek isterseniz, o zaman evet, yeni bir oluşturmanız gerekir içine dosyaları kontrol etmek için boş bir dizin (veya, mevcut C:\www\project1 başka bir yere taşımak, yeni bir boş C:\www\project1 oluşturun ve o içine kontrol edebilir)

Eğer aynı anda mevcut yeni değişiklikler ve uygulaması orijinal versiyonu hem de gerekmez Ancak, her zaman yaptığınız değişikliklerle C:\www\project1 de çalışma kopyasını güncelleştirmek için SVN kullanabilirsiniz. Eğer bunları beğenmezseniz, sadece geri önceki bir sürümünü bu çalışma kopyasını döner.