Bir web "uygulaması" için Drupal kullanmak veya Kohana-tipi çerçeve olmalıdır

6 Cevap php

Tartışma Ben bir potansiyel olarak büyük bir uygulama (web ve bir API ile) özel özellikler eklemek için esneklik ile bir PHP Framework / Drupal ihtiyaç vardır.

Ancak, bir çerçeve ile, Kohana gibi, kendimi hesap yönetimi ve cms şeyler gibi basit şeylerle mücadele tekerleği yeniden icat bakın. Hesap yönetimi ve hızlı form oluşturma gibi hızlı veri toplama, Kohana de sıkıcı ama Drupal inanılmaz basit görünür. Öte yandan, benim sınırlı Drupal deneyime dayalı, ben hızlı özel "özellikleri" bina ve kullanıcılar "grupları" oluşturmak ve bu gruplar içinde kendi rollerini yönetmek için izin şüphe Drupal kolayca yapabileceğiniz bir şeydir.

Basitleştirmek için, gerçek Web Uygulamaları yeteneğine Drupal; nerede uygulama bir hizmettir ve her kullanıcı için özel sonuçlar sağlar? Kullanıcıların kendi ayarlarını veya tercihlerini değiştirmek için bir pano arayüzü gibi sağlayabilir? Belli kullanıcıların bu toplam veri başkalarına daha iyi sonuçlar / bilgi sağlamak için mi?

Eğer öyleyse, bazı bilgi :-) bana gelin lütfen

6 Cevap

Ben Drupal büyük bir hayranıyım hemen kabul edeceğiz ve ben Kohana hiç kullanılmamış, bu nedenle bu yazı tek taraflı olacak.

Onlar hemen hemen tüm projelerin (Drupal çoğunluk olmak) için Drupal veya Zend Framework kullanmak için şirkette işe. Bu yapısıyla birçok ZF-odaklı insanlar Drupal sevmediğim kadar ZF-malzeme odaklı nesneden ve Drupal "sadece CMS" dir. Gördüğüm kadarıyla Drupal "sadece" bir CMS daha Framework daha fazla olduğunu ve en iyi bölümü, bu inanılmaz esnek olduğunu olmak: her şey mümkündür.

Ve evet her şey için bir modül gerçekten var. Daha spesifik olmak gerekirse:

Öte yandan, benim sınırlı Drupal deneyimlerime dayanarak, I> "özellikleri" hızlı özel bina ve kullanıcılar "grupları" oluşturmak ve> bu gruplar içinde kendi rollerini yönetmek için izin şüphe Drupal kolayca yapabileceğiniz bir şeydir.

I can only guess what you mean with rapid custom features, but imo it's easy to expand Drupal with your own modules. Most features are available as (free, community contributed) modules, and many advanced looking features can be easily created for example with the "views" and "cck"-modules. http://drupal.org/project/cck http://drupal.org/project/views

Creating groups: "organic_groups" ( http://drupal.org/project/og)
"og_user_roles" ( http://drupal.org/project/og_user_roles )

Bu modüller birlikte, grup spefic rollerini (ve belirli haklara sahip rolleri) sahip grupları oluşturmak için ihtiyacınız vardır. Orada "og_user_roles" kullanmaktan başka yolları muhtemelen, ama ben bir kaç yıl önce bunun için birkaç yamaları yaptık çünkü bunu reklam ediyorum. Sorun genellikle biraz çok fazla seçenek olduğunu.

If you want to extend group specific options you could code your own module, but most likely you don't need to because there already is a module for it. For example, there are at least 120 modules that integrate somehow with the "organic_groups"-module: http://drupal.org/taxonomy/term/90?page=19

Basitleştirmek için, gerçek Web Uygulamaları yeteneğine Drupal; nerede uygulama> hizmet ve her kullanıcı için özel sonuçlar sağlar? Kullanıcılar kendi ayarlarını veya tercihlerini değiştirmek için, bir kontrol paneline benzer> arabirimi sağlayabilir? Can başkalarına daha iyi sonuçlar / bilgi sağlamak için belirli kullanıcılar> dan toplu veri?

Kısacası, evet. Eğer anlatılan şey elde etmek çok yol vardır. Ama muhtemelen onlar en azından mükemmel "views" modülünü içerecektir. Ben herkes için nihai soyutlama SQL katmanı ve UI çeşit olarak görüşlerini düşünüyorum. Ve her nasılsa İzlenme entegre 300 modülleri ... (http://drupal.org/taxonomy/term/89?page=55)

Bu Drupal .. tüm modüller hakkında ve zaten yapılmış çünkü eğlenceli şeyler kod asla çünkü benim Meslektaşlarımız hatta bunun için onu sevmediğim biliyorum geliyor. En azından modül kodu bakmak ve bu öğrenebilirsiniz. Ya da çok etrafında kötü programlanmış modüllere sürü var, ona gülüyorlar.

Modülleri kodlama olsun, muhtemelen Drupal API alışmak çok zaman gerekir, API, Modül kancaları, Tema geçersiz sistemi ve contrib modüllerden sonsuz seçenekler oluşturur. Ama sorun değer.

I find this site very usefull to find a module for some specific need. The site shows the same module info as Drupal.org, but also user feedback/ratings, to find the best option: http://drupalmodules.com/

Belli değil ise, benim cevap Drupal ile gitmek olacak :)

PS: D7 çok yakında olmalıdır. Bazıları bunun yerine D6 ile başlayan beklemek olabilir. D5 sırasında insanlar nedeniyle eksik modüllerin D6 yükseltmeden önce uzun bir süre beklemek istiyorum. Ben D7 için en önemli modülleri çok hızlı D7 için geçerli olacağına inanıyorum. Şu an (04.12.2010) bazı araştırma:

About 190 modules promise to have a Drupal 7 version the day D7 is released: http://drupal.org/project/modules?solrsort=sort_title%20asc&text=d7cx&display=table

About 130 modules are already available for D7 (most are included in the previous link): http://drupal.org/project/modules?filters=drupal_core:103&solrsort=sort_title%20asc&text=d7cx&display=table

EDIT: Bir acemi olarak ben sadece drupal.org-bağlantılardan http:// kaldırıldı, bir bağlantı sonrası izin, böylece ediyorum

Ben Drupal ve Kohana hem çalıştı.

Benim fikir olarak gerçekten ne yapmak istediğinize bağlıdır. Bir çok büyümeye ihtiyacı var ve büyüme için esnek olmalı, bir web uygulaması yapmak için gidiyoruz, o zaman ben Kohana kullanmanızı öneririz. Kohana (tekrar edin etmeyin) temiz ve kuru destekleyici sizin kod tabanını tutmak için yapılır. Büyük olasılıkla Drupal gibi birçok modülleri yok iken bazı Auth ve ACL modülleri var.

Hızlı yapılmasını istediğiniz ve başkalarının üzerinden başvurunuzu yapmadan sakıncası yoksa kendi modülleri Drupal İşinizi hızlı halletmek olacak. Ama uzatmak için giderken büyük olasılıkla bilmiyorum modüllerden gelen sorunlar çalışacağını unutmayın. Ayrıca sizden biraz esneklik alır.

Sonuçta bu sizin seçiminiz. Ama sıfırdan yazmak için gidiyoruz eğer bir MVC framework kullanmanızı öneririz.

Başarmak için imkansız bir şey yoktur. Soru başkasının kodu ile çalışmak ve bu nedenle sizin ihtiyaçlarınıza uygun olabilir içine kazmak ve genişletmek için nasıl anlamaya denemek istiyorum ya da bir ışık Kohana ya da belki CodeIgniter gibi çerçeve (benim kişisel favori) ve sürücü ile gitmek istiyorum Kendi araba, sen tekerleklerin bazı "icat" gerekebilir rağmen.

Devam edin ve bu jantlar ile sağlayabilir çok iyi çözümleri sunan çerçeveler bir yeri vardır gibi seçtiğiniz çerçevesine eklentileri orada ne araştırma.

Benim kişisel görüşüme göre sen Drupal eğitim harcayacak zaman temel CMS işlevsellik yaratmanız için gerekli süreye eşdeğer olacaktır, ancak çekirdek Drupal kodu gibi sizin kontrolünüz dışında şeyler ile uğraşan kullanacak sinirler ölçekler kayacak Çerçeve iyilik.

Drupal hakkında eğlenceli şeyler topluluk şaka 35. kural dediği: bunun için bir modül var. Eğer gerçekten zor şey yapmak istemiyorsanız, sık sık işlevselliği zaten uygulanmakta olan ve sadece bunu yapılandırmanız gerekir bulabilirsiniz.

I (7.12) hem de Drupal için yeni & Kohana (3.2.0) ... Benim deneyim şimdiye kadar Kohana dokümantasyon (ben bunu gördüm, ne ya da en azından) BERBAT olmasıdır. Kendi web sitesi ve / veya forum Kohana yazılır ve eğer, o (çakışan alanlar, vb, slooooow) de berbat. Drupal ile ise, bugüne kadar, çok verimli (en iyi ben şimdiye kadar söyleyebilirim) temiz olmuştur ve.

Ben comments bugüne kadar Drupal 6.x üzerinde duruluyor ve dikkate Drupal daha yeni yenilikleri almamış, merak ediyorum sanırım. Herhangi düşünceler / yorumlar? Teşekkürler.

Bir acemi web geliştirici olarak, ben çok sıkı web uygulaması için kullanım durumlarını analiz etmek gerektiğini söyleyebilirim. Eğer öngörüyoruz kullanım durumları en az% 75 kapsayacak şekilde mümkün ise, bu iyi bir başlangıç.

Bu işlem ile Drupal / Joomla / CMS (x) sana o bütün ve başka potansiyel bilinmeyen% 5-10 özelliği çekmesiz verecek eğer, anlamaya ihtiyacımız var. Eğer öyleyse Drupal vb ile kapalı alıyorum, belki daha iyi

Else, ben CodeIgniter veya Symfony ile atlamak için büyük PHP çerçeveler olduğunu düşünüyorum. Hem katı hem öğreticiler, video ve aksi halde, ve yararlı bir topluluk sunmak. Ben üzerinde çalışıyorum Kohana, ben gerçekten PHP ve kendi kusurlarını anlamak ve hız kritik bir faktör olacaktır gerçekleştirmek eğer içine almak gerektiğini düşünüyorum. Bu KO3 masaya getiriyor ve gerçekten need onları kullanmak için gereken iki büyük güçleridir.

Umarım bu yardımcı olur.