PHP Vista 64 mySQL ile çalışmak için alınamıyor

6 Cevap php

(Ben Joomla gibi, ben IIS7 ve değil Apache kullanmak istediğiniz yüzden bu yüzden ben, benim web sitesinde bazı asp.net bileşenleri istiyorum) Vista 64 kutusunu çalıştıran ve IIS7 kullanarak kurulum Joomla çalışılıyor. Bu php ve mysql hem yükleme benim ilk kez, bu yüzden ben açıkçası yanlış to me hiçbir şey olmadığını (aşağıda açıklanmıştır) yeterli tanı adımları denedim düşünüyorum ama ... Ben Açıkçası yanlış bir şey yapıyorum çok mümkündür. ..

Ben (32 bit, 5.2.8) PHP yüklü, ve bu iş tamam gibi görünüyor: Ben IIS7-servis web sayfasında phpinfo görüntüleyen bir test.php var.

Ben de (http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.1.html#win32 indirilen 32 bit, 5.1.31) mySQL yüklü. Yani (Ben MySQL Yöneticisi kullanarak bağlayabilirsiniz) çok iyi çalışıyor gibi görünüyor.

Ben kurulum php.ini ve ne mySQL uzantısı açmak için değil ettik. Ben komut satırından php-m yaparsanız ben listede mysql bakın. Ancak, (komut satırı (php-bilgi) veya () bir test.php dosyasında IIS aracılığıyla hizmet ya) phpinfo ile, hiçbir mysql bölümü vardır. Mysql bile php komut satırı çağrısında görünmüyor, çünkü ben bu IIS ile ilgisi olduğunu sanmıyorum - sadece bir mysql kurulumu & vista php.

Ben 32bit php install var çünkü mysql 64bit kurmak vermedi ve mysql beri 32 bit ben bu sorun değil varsaymak iyi çalışıyor gibi görünüyor. Bu (iyi iş gibi görünüyor, tekrar) ben yüklü yüzden yani php hiçbir resmi 64bit sürümü var gibi görünüyor.

Bu sorun değil yani ben şu anda UAC, devre dışı bıraktık.

Benim php.ini de extension = php_mysql.dll önünde geri virgül koyarsanız php-m çalıştırırken, sonra mysql modül görünmüyor. Ben tekrar dışarı alırsan o kadar gösterir. Yani en azından belirli Ben doğru php.ini modifiye ettim ediyorum.

Ben c libeay32.dll, libmysql.dll ve php_mysql.dll kopyalanan ettik: \ windows \ system32. Onları aldım ve o php-m çıkışına bir fark görünmüyor (modül php.ini den uncommented ise, yani mysql hala gösterir).

Ben de DLL c libmysql.dll, ibeay32.dll ve php_mysql.dll kopyalama çalıştı: \ windows \ sysWOW64; hiçbir fark yaptı.

Komut satırından php-bilgi çalıştırırken mysql göstermek için küçük olumlu bir adım olacak gibi görünüyor. Ben neden mysql php-info php-m gösterilmesini değil ve anlamaya çalışmalısınız başka bir şey var mı? Yoksa php mysql konuşabilirsiniz olup olmadığını ölçmek için bu kullanarak olarak kapalı pist ben?

Teşekkürler!

6 Cevap

Ben en çözdük.

Cevap SysWoW64 için libmysql.dll kopyalamak oldu. Diğer dll gerekli, ve hiçbir şey system32 kopyalanması gerekir değil. Ben bu 64 bit sistemde php32 kullanmanın bir sonucu olduğunu tahmin.

Ben komut satırından php-bilgi çalışmasını hala mysql görünmüyor çünkü ilk başta işe yaramadı düşündüm. Ancak, IIS tarafından sunulan bir php dosyasından phpinfo çalışan mysql göstermektedir.

Komut satırından php-bilgi çalıştırırken mysql görünmüyor neden hala bilmiyorum, ama ben şimdi bu ile yaşayabilir sanırım.

Eğer php gelişimine odaklanmak istiyorum ben şiddetle elle bu şeyler yüklemek ve http://www.apachefriends.org/en/xampp.html indirilmektedir xampp gitmeyin öneririz

Temelde bu yazılımı bağlantı ve size tam bir geliştirmelerine ortam verecek tamamen test edilmiş ve inşa paketidir.

Diğer apache / php / mysql de orada demetleri vardır.

Burada bir şey kısa sürede size apache php mysql ile çalışma var gibi, sadece kolayca IIS konnektörünü yapılandırabilir ve mysql bağlantı kırmayacak olduğunu

Also remember to check everything with

Eğer aynı php.ini CLI ve IIS için kullanıldığından emin misiniz? POSIX uyumlu sistemlerde, php normalde iki farklı olanları kullanır. Benim durumumda, inadvertly yanlış php.ini kullanarak Windows üzerinde php için the büyük bir barikat olduğunu.

(memory_limit 129M yerine 128M ya da öylesine gibi) php.ini bir seçeneği değiştirerek biraz deneyin ve ini_get bulmak için kullanın değişiklik php @ IIS / @ CLI etkileyip etkilemediğini. ) Belki {[(7 gibi genellikle PATH ikinci bir (, var - bu gerçekten sadece php @ IIS etkilerse, php.ini C: üzerinde arama ]}).

Aşağıdaki başarıyla takip ettim güzel bir adım-adım makalenin bir bağlantıdır. Özellikle x64 gidermez, ama dürüstçe ben senin yapılandırma ile sorun olduğunu sanmıyorum. Link

Ayrıca true "32-Uygulamaları Enable" (varsayılan false) ayarlayın, ardından havuzu için Gelişmiş ayarları, 32 bit uygulamalar için IIS7'de ayrı bir uygulama havuzu kurma deneyebilirsiniz. Sonra bu uygulama havuzu kullanmak için php sitesi ayarlayabilirsiniz.

Jimmy - O çok teşekkürler, tamamen benim sorunum oldu. Ben sadece güzel bir iş dostum sana sahne vermek için burada bir hesap oluşturulur.

Ve orada "birlikte çözüm" insanlar için - nerede macera duygunuz var? Booo :)