Metin bir veritabanına girmeden BÜYÜK dizeleri işlemek için en iyi yolu?

2 Cevap php

Bazı durumlarda, doğrulama kontrolleri uygulanır insanlar Webform yoluyla veri girdiğiniz geçmişte bir dizi çözüm, regex kurduk ve her şey bir veritabanında saklanır alır. Bu veriler daha sonra diğer sayfalarda çıkışını sürmek için kullanılır.

Bu iyi sağlamak için bir veritabanına girmeden önce ne bu işlemek için en iyi yoldur - Ben bir kullanıcı (boyunca vb çeşitli başlıklar, bağlantılar ve birden fazla paragraf) Metin BÜYÜK miktarda kopyalamak / yapıştırmak istiyor burada özel bir durum var Dışarı geri gelmek gerekiyor çıktı?

Bugüne kadar en iyi ben PRE etiketleri bu alanlarda tüm çıktı yapışmasını ve nerede uygun bağlantıları eklemek için regex kullanıyor ile geldi. Ben cesur olmak ya da çalışıyor kendilerine uygulanan diğer stilleri olması gereken özel bir anahtar kelime listesi ile birlikte koymak bir veritabanı var. Yani make Bu çalışma bu yaklaşımları kullanarak yapabilirsiniz ama sadece bunu yapmanın çok daha zarif bir yolu muhtemelen vardır gibi geliyor bana.

  • Nicholas

2 Cevap

Eğer çıkış için metni biçimlendirmek edemeyeceği şekilde bir yeri vardır. (Eğer sarma konusunda endişeleriniz varsa, CSS white-space property does also support the pre-wrap değerini, ancak bunun için tarayıcı desteği şu anda kabataslak belirtildiği gibi sadece pre etiketleri kullanabilirsiniz en iyi).

Eğer (bunlardan bazıları here listelenmiştir) daha gelişmiş biçimlendirme seçenekleri için kullanabilirsiniz biçimlendirme dillerde çok sayıda da vardır. Yığın taşması kendisini şahsen çok kullanmaktan zevk Markdown, hangi kullanır.

Veri başka bir kaynaktan Yapıştırılan Ancak, bir biçimlendirme dili metin biçimlendirme engel olabilir - belki de htmlentities {[gibi düzenli ifadeler ve fonksiyonlarını kullanarak, kendi çözüm rulo hangi durumda (1)]} .

Kararınız ne olursa olsun, ben geriye dönük olarak herhangi bir zamanda biçimlendirme rutinleri değişiklik böylece veritabanında orijinal biçiminde girişi saklamak öneriyoruz.

Eğer biçimlendirme iyi bir anlaşma bekliyorsanız, muhtemelen bir WYSIWYG editörü ile gitmeli. Bu editörleri kelime-benzeri araç çubukları üreten ürün (umarım) doğrudan veritabanındaki bir metin alanına saklanabilir geçerli (x) html-biçimlendirme. İşte bir kaç örnek:

FCKeditor - seçenekler / araçlar Massive miktarı

Tinymce - güzel bir alternatif.

Markdown - Ne stackoverflow.com kullanımları

FCKeditor ve TinyMCE de iyice test edilmiş ve güvenilir olduğu kanıtlanmıştır. Ben markdown ile herhangi bir deneyimi yok ama sağlam görünüyor.

Ben hep [code] gibi 'forum' biçimlendirme etiketlerini nefret ettik, vb [link], Stackoverflow ve diğerleri açık WYSISYG editörü sağlayarak, güvenli, güvenilir, ve kullanımı çok kolay olduğunu göstermiştir. Sadece, size verir çıkışını almak bir metin alanında herhangi vs enjeksiyon tür, XSS, ve mağaza kontrol etmek için kaçış işlevi çeşit ile çalıştırın.