Nasıl web programlama (JavaScript, PHP) öğrenmek için?

8 Cevap php

Ben ilk defa programlama öğrenmek için gidiyorum, Nasıl başlamalıyım?

I don't know programming yet ama ben good at XHTML and CSS. Benim main aim second PHP 'den first Javascript öğrenmek için. Javascript iyi komutu yaptıktan sonra ben PHP hareket edeceğiz.

Tüm bu i Wordpress design and Development. tüm alanlarda iyi bir komut almak için öğrenmek istiyorum

Benim projelerde temel javascript, jquery, PHP komut dosyalarını kullanabilirsiniz ama bilmek karşın i kavramını programlama öğrenmek istiyorum ve iyi bilgi almak istiyorum.

8 Cevap

Ben dil konsantrasyon Bölgenizde bağlıdır inanıyorum.

Arka plan göz önüne alındığında, ben web geliştirme devam etmek isteyen varsaymak gidiyorum. Ben önyargılı olabilir, ama ben PHP öğrenmek için iyi bir dil olduğunu düşünüyorum. Ancak, JavaScript öğrenme önerecektir ve jQuery

Ayrıca, kavramları öğrenmek için hangi için bu soruya hangi sırayla bir göz atın

Algorithmical düşünme en önemli şeydir. Ben, C dili ile başlamak bellek ile çalışmak için öğrenmek istiyorum - Üst düzey dillerin çoğu C (C + +, Java, C #) dayanmaktadır. Once you can "think" as computer, ciddi şeyler programlama başlayabilirsiniz. Eğer web gibi, html, css, php, javacsript ile giderseniz :)

GoodLuck

Anthony belirtildiği gibi, ben javascript ilk öğrenmek ve sonra jQuery hareket edeceklerdi. jQuery UI öğeleri büyük göz şeker bir sürü var ama jQuery öğrenme de zorlar ve javascript ince elemanlarının bazı öğretir ve $ operatörü kullanmadan artık javascript hayal etmek zor.

PHP açık kaynak kodlu ve iyi javascript entegre beri de birlikte çalışma almak için büyük bir esnek ve kolay bir dildir.

Ben VB.NET zevk ve hatta büyüme ve işe alımlarında bir sürü azından benim son işinden yer alıyor nerede gibi görünüyor Eğer programlama bir kariyer yapmak isteyen varsa, C # en iyi seçenek olabileceğini söylemek girişim olur arama ve aynı zamanda gerçek nesne yönelimli programlama öğretmek ve belki de başka bir dil daha anlaşılır kılacak. Visual Studio kullanarak "intellisense" (kodlama yaparken tüm seçenekler için ister bir açılan Microsoft'un adı) ile gidiş erken çok yardımcı olur.

Yine de, ben kesinlikle istemci tarafında javascript ile başlamak ve daha sonra sunucu tarafı dili ya geçmek istiyorum.

Sadece benim iki sent.

Cevap muhtemelen kendinizi bir şey öğretmeye ve kendi şeyler ile çalışıyoruz nasıl rahat bağlıdır. Kendini motive iseniz, o zaman JavaScript iyi bir kitap almak ve aslında örneklerle çalışır. Sadece okumak ve anlamak varsayalım, ancak kalkmayın. Zaten gibi ve onların kodu kopyalamaya çalışırsanız web siteleri düşünün. Bir referans olarak, kitap JavaScript, the Definitive Guide rakipsiz.

Eğer ABD'de bazı yapı, kolejler ve üniversiteler, özellikle toplum kolejleri tercih ederseniz, genellikle kariyer geliştirme programlarının bir parçası olarak programlama kursları sunuyoruz. Bu programlar size düşünmek için nasıl kendinizi tanıtmak için bir tanıtım sağlayabilir "bilgisayara."

Evet, kesinlikle, vb kitaplar aracılığıyla gidebilirsiniz ama kişiliği bağlı olarak, ilk kapalı daha iyi atlama metre olabilir.

Ben şahsen hızlı size kayda değer sonuçlar verebilir şey küçük ölçekli denemenizi tavsiye ederim. Diğer programcıları bu fikri alay edecektir ... ama Excel'in makro dili, VBA başlamak isteyebilirsiniz. Birçok gerçek bir dil değildir diyerek, ona gülerler, ama size bu konuda gitmek nasıl gerçekten. Makro kayıt ve kod gözden ve daha verimli hale getirmek için kodunu değiştirerek çalışarak bir çok şey öğrenebilirsiniz. Sen hızlı sonuçları görmek ve size bağladım alma şansı verir. Bu diline bağlıdır etmeyin Diziler, referanslar, değişken kullanımı, vb hakkında öğrenin ... ve VB, kendi başlarına güçlü olabilir ama, C # olabildiğince hızlı olarak kullanın VBA kısa bir atlama taşı olarak kendinizi almak istiyorum .

Sonra bir "yapısal programlama" ders almak ve öğrendiklerinizi uygulayarak deneyin. Sonra benzerlikler 2 iki dil arasındaki programlama kavramında nerede görebilirsiniz C öğrenirler.

I http://www.python.org/ ile başlamak istiyorum. Python web ile ilgili değil, öğrenmesi kolay, disiplin ekler ve size iyi bir temel verir.

Ayrıca CodeIgniter, CakePHP, vb gibi bir çerçeve kullanarak PHP öğrenme düşünmek isteyebilirsiniz

Çerçeveler tekerleği yeniden icat sizi engellemek için (bazen yeni başlayanlar için daha zor şeyler temsil eder) daha sıradan bazı iş adresi yardımcı olur.

Bu çok sığ bir öğrenme eğrisi vardır ve dokümantasyon üst sınıf çünkü Şahsen ben, CodeIgniter karşı önyargılı değilim. Diğer çerçeveler de çok iyi, ama bir tomurcuklanma geliştirici daha korkutucu olabilir.

Eğer javascript programlama öğrenmek istiyorsanız, ben yerine jQuery Mootools için gitmek söyleyebilirim. Mootools daha güçlü bir JavaScript API ve bir HTML DOM işleme daha moar ciddi görevleri kullanılabilir. http://jqueryvsmootools.com/ Detaylar için bakınız

Sunucu tarafında, yakut öğrenirler. Eğer (JRuby, IronRuby kullanarak) yanı sıra java / .net sunucuları yakut uygulamanızı dağıtabilirsiniz olmak yararlanın