Bana bir WebPortal oluşturmak için hangi dili önerirsiniz?

7 Cevap php

Ben webprogramming çok yeniyim, ancak çeşitli OS'es (Windows, linux, vxworks) üzerinde C + + ve C # (Win ve WPF) ile deneyim bina uygulamaları oldukça çok var. Şu anda Im ayrıca Java kursları ve çeşitli istemci tarafı web dilleri (html, css, xhtml, javascript vb) alıyor.

Ve ben karar verdik - Şimdi, benim bazı arkadaşlar temelde bir ticari Webportal (? Farklı priveliges ile kullanıcılar (sp), bunun gibi çeşitli bilgi ve malzeme tarama) tüm standart şeyler olacak ticari WebPortal inşa etmeye karar verdi onlara yardım ve onlar için bu portal kurmak. Bu makul bir seçim olup olmadığını ben sormuyorum :)

Primarely eğer siz bunu yaparken ASP.NET veya PHP yol gitmek gerektiğini düşünüyorsanız ben soruyorum. Birisi bana her biri için bazı artıları eksileri n listesi olsaydı, ben mutlu olurdum - ve bir bonus soru olarak, herkes bir kısa ve açıklayıcı bir şekilde Webportal (istikrarı alarak olmalıdır mimarisi hakkında bana söyler herhangi bir kaynak biliyor mu, dikkate güvenlik, perfomance ve seviyor).

Ben bu soruyu çok belirtilmemiş olduğunu biliyorum, ama ben platformları kullanmak için gerekli olan ve hangi özellikleri anlamaya çalışmakla aşamasında hala yaşıyorum.

[EDIT] Sadece seni bütün büyük cevaplar için thx söylüyorlar. Ben ASP.NET veya PHP giderseniz Gördüğüm kadarıyla, gerçekten önemli değil - hem iş yapabilirsiniz. Bu yüzden C # ASP.NET sanırım. Ayrıca, sadece istiyorum harika :) TY üzgün Ben sadece buraya yorum olarak 1 cevabı işaretleyebilirsiniz, söylüyorlar

7 Cevap

C # dili doğru ve ASP.NET veya ASP.NET MVC sizin yönü gibi arka plan ile, bu sesler.

Herhangi bir yönde bir firma dönüş yapmadan önce, ben kurmak bazı web portal sistemlerini incelemek ve fikir almak istiyorum. Açık kaynak bol fikir almak için orada portalları var zaten.

Para kazanmak için gibi, C # yönü gibi pek çok PHP şirketleri ağır azından ben Nationwide içeri çalıştım pazarlarda, açık kaynak horking vardır, para kazanmak için daha muhtemel olabilir, istatistikler farklı olabilir, ama ben incelemek istiyorum pazar eğilimleri ve bu sizin süre değer yapmak için yeterince büyük bir pazar var emin olun.

Alan olarak ticari yazılım için başka bir daha bir platform / dil daha dolu olabilir Ayrıca, rekabet edin.

Bu sürece sopa gibi, solüsyonu ile pencereleri kapalı gidebilirsiniz. NET 2.0 (Linux, Mac Mono).

Eğer para kazanmak istiyorsanız, SharePoint çalışan bir web portalı oluşturmayı düşünün. Bu SharePoint ile bir sorun alanı olarak birincil odak noktası, kolay genişletilebilirlik noktaları olmalıdır.

Arka plan C + +, Java, vs ise derlenmiş bir dil olduğu için C # sizin için daha rahat olabilir. PHP yorumlanmış ve C # (yanlış tanımlayıcıları veya yöntem adlarını vb) yakalamak istiyorsunuz temel hatalar yerine derleme zamanı zamanında kendilerini göstermek edilir. Öte yandan, insanlar başarılı PHP büyük projeleri (Wikipedia) inşa etmişlerdir.

Senin gibi bakıyor SharePoint / MOSS2007 arıyoruz.

C # herhangi bir yeni teknoloji gitmek için seçenek olarak mevcut olduğundan, kendinize şu soruları sormak gerekir:

  1. Ben yeni bir dil öğrenmek için istekli miyim?
  2. Ben hızla öğrenirim?
  3. Ben yine bu teknolojiyi kullanarak olacak?

Eğer olumlu hepsini cevap verebilir, yeni teknoloji için gidin.

Diğer teknoloji için olası diğer alternatiflerden bazıları (Tüm bu mükemmel özellikleri ve çok iyi bir topluluk desteği poffer):

  1. Rails veya Ruby + Herhangi diğer ilgili çerçeve Ruby
  2. PHP
  3. Java + J2EE
  4. Python + Django ya da herhangi bir çerçeve
  5. CGI Perl
  6. Coldfusion
  7. Diğer herhangi bir MS teknolojisi (ben gerçekten MS Teknoloji ile eller değilim)

Seçtiğiniz platformu mevcut konfor seviyesine göre olmalıdır. Eğer eşit parçaya PHP / Linux ve C # / Windows deneyimi varsa, o zaman uzun vadede gerçekten önemli değil. Yazı tura ve başlamak.

Eğer diğer üzerinden bir daha aşina iseniz, siz daha iyi biliyorsunuz biri ile başlamak. Boş zamanlarında diğeri ile tamircilik. Sonra kendi yararları üzerinde her biri hakkında tam olarak ne gibi bileceksiniz ve karşılaştırma yaparken şeyler yapabilirler.

Eğer portal gereksinimleri belirtilmemiş olsa, C # / WinApps deneyim, ve, ASP.NET daha yetenekli olacak aşina olduğundan C # / ASP.NET kullanarak mantıklı bir dil seçimdir.

Ben aşağı sorunun kalanını kırmak önermek, belki ayrı soru gönderebilir - birçok kullanışlı cevap almak için biraz daha spesifik olmak gerekir.

. NET ve ASP.NET cevapları tartışırken kadar söz edilmemiştir başka bir şey Microsoft bina portalları ve bir portal oluşturan farklı modüllerin tam amacıyla çerçevesinde 2.0 ASP.NET içine webparts ekledi olmasıdır.