PHP kolay RPC istemci yöntem

3 Cevap php

Ben bir web uygulaması getirmek için bir arkadaşınızın şirket yardım istendi. Ben çok sınırlı bir zaman var ve ben isteksizce bir şartla de, isteği kabul etti. Mantığı çoğu arka-uç geçtikçe, ben bir ön-uç geliştirici sadece benim arka uç ile arayüzü sağlayan, komple arka-uç only bitirmek olacağını önerdi.

Ben (direği ile) Java EE veya Python arka-uç yapmayı planlıyoruz. Gerçekten bu noktada önemli değildir. Benim iş bittikten sonra benim giriş pek ihtiyaç olacaktır ki ben, benim arka-uç tamamen hazır ve birim test var planlıyoruz.

Ben onlar bir PHP programcısı var biliyorum, ama bildiğim kadarıyla anlayabiliyordu olarak o gerçek bir çaylak. Onu temelde o kadar "doldurma" Ona hiçbir şekilde, mümkün olan en kolay şekilde benim backend'in hizmetleri ile arabirim istiyorum. Bu temelde bir CRUD sadece uygulama bulunuyor.

Böyle XML-RPC ya da SOAP gibi bir webcoder yoluyla erişilebilir backend uygulamak. Hatta bir sığınakta API mümkün olabilir.

Ancak, benim ana amacı tam bir "çaylak" PHP programcı kolaylıkla karıştı almadan arayüzü ile bir şey yapmaktır. Tercihen Ben genellikle son derece yoğun bir program var çünkü hatta onunla konuşmak istemiyor, ve "destek çağrıları" yaptığını ben yapmaya hazırım şey değildir yoktur. Hangi yaklaşım ben seçmeliyim? Ben herhangi bir öneri ve katkıları bekleriz!

3 Cevap

Ben şahsen muhtemelen JSON yanıt ile, bir REST API seçiyor. SOAP ve XML biraz ağır elli basit hizmetler için olabilir ve onlar REST genel konsepti grok bile bile en acemi web geliştirici, temel bir URL erişim kavramını anlar. Orada PHP URL'ler ile çalışma yolları onbinlerce, bu yüzden ben bu kesmek iş yerine güzel bir istemci paket olsa bile, onlar bir şey ile gelmek mümkün olurdu eminim.

Genellikle oldukça basit olduğu gibi XML ayrıştırma biraz daha zor olabilir iken ben de muhtemelen, JSON kodlama ve çözme seçsin.

Ben de olursa olsun seçtiğiniz ne biçimleri, hizmet, en azından bazı temel belgelere kadar yazardı. Aksi takdirde destek aramaları kaçacak hiçbir yolu yoktur. Hedef tüketici kendisine sunulan uzaktan eylemleri veya bu eylemleri keşfetmek için bir yöntem bir başvuru olması gerekir. Hazır olduğunda Muhtemelen bazı örnek kod kamçılamak size 10 dakika alacağını ve bu 10 dakika size e-posta bir çok kurtarabilir.

Kesinlikle bir dinlenme gibi uygulama ile gitmek, ve sorgu dizesi biçimlendirilmiş çıktı dönmek.

Sadece php php tarafında bir diziye değişkenler gibi dizi dönecek unutmayın.

Lütfen parametreler için bir sorgu dize almak

Input: p1=v1&p2=v2....

Output: output1=var1&output[0]=var2;output[2]=var3

Php bu erişme sonra da basit bir

<?
   $request['myparam1'] = param; 
   ...
   $webService ="http://path.to.service?".http_build_query($request);

   parse_str(file_get_contents($webService),$response);

   // response is now an array with you response parameters in it
   // $response['responseParam1'], reponse['responseParam1'] etc
 ?>

Orada, o bitti.

Bir 'yapmamız sayfaları' yüklenici tarafından Django, PHP Önyüzde arka uç. i, JSON kullanarak REST gibi API çırpılmış bir anahtar-değer deposu olarak benim hizmete erişmek için 5 satırı PHP fonksiyonları bir çift ile onları sağladı.

(Onlar yerine ben onları gönderdi işlevleri kullanarak bir yapmacık ve yönlendirmeler düzeni denedim) sahte başlar birkaç sonra, onlar var ve her şey bundan sonra sorunsuz gitti.