Nasıl merkezi bir konumdan saklayabilir ve erişim SQLite veritabanları olabilir?

2 Cevap php

Benim UNIX sistemde SQLite yüklü, ve PHP erişiyor planlıyorum. Ancak, veritabanı bunu başlatılamıyor dizinde oluşturulur ve bir komut dosyası, farklı bir dizinde çalışıyorsa, yeni bir veritabanı aynı dizinde oluşturulur.

Tek bir yerde veritabanları oluşturmak ve bu dizinin dışında sadece ismiyle bu veritabanları erişilebilir olması için SQLite için bir seçenek (veya PHP sarma) var mı?

İdeal olarak, eğer mantıklı, herhangi bir dizine $db=new SQLiteDatabase("db.test"); gibi bir şey yapmak ve aynı veritabanı başvurusu var edebilmek istiyorum.

2 Cevap

Hep aynı veritabanını kullanmak için (which, afterall, is only a file), you'll have to use an absolute path.

Instead of using 'db.test', which is relative to the current directory, you'll have to use something like '/home/user/development/application/db.test'.
Note the / at the beginning of the path, which makes it absolute.


Of course, up to you to adapt this to your needs :-)

Kodunuzu tam kodlanmış yolu koymak için iyi bir olasılık, bu dosyayı içeren dizinin tam yol almak için, dirname(__FILE__) PHP dosyalarından birinde kullanmak ve kurmak olacaktır oradan, sizin veritabanı dosyasına almak için.

Muhtemelen gerektiği yerde bu verileri sağlayan bir yapılandırma dosyasında bir yerde mutlak yolunu saklamak gerekir. Daha önce söylediğim gibi, dirname(__FILE__) içeren PHP komut dosyası bulunduğu dizinin mutlak yolunu almak için kullanabilirsiniz, böylece orada çalışabilir.