Drupal kullanılmayan çekirdek modüller doğru silmek nasıl?

4 Cevap php

Ben (blog, Forum, taksonomisi ...) gibi kullanılmayan drupal modülleri silmek istiyorum ama ben bir hata (şimdi veya gelecekte) neden olabilir modülleri dizinden modülleri silerseniz ben endişeliyim.

güvenli mi? ve ben ilgili tabloları silinmiş ise ne olacak?

Ben müşteriye siteyi teslim ve nasıl yönetici sayfasını kullanmak için onu öğretmek istiyorum, ama ben onun için mümkün olduğunca kolaylaştırmak istiyoruz çünkü bunun nedeni ..

4 Cevap

Drupal çekirdek modüller silinmesi birçok nedenden dolayı, bir numaralı Drupal acemi intro tavsiyem düz yanlış.

Çekirdek kesmek yok.

Drupal çekirdek dosyaları değişen acı bir dünyaya açılıyor.

What you want is not really deleting the modules anyways. What you want is to remove them from the modules list. Though I personally think it's wrong to do it, as always with Drupal there is a way to do it, without altering Drupal itself. The solution is hook_form_alter(). With it you can just remove the modules fro the modules list form. That would be the way of doing this.

Yerine modülleri silme, sadece göstermek istediğiniz yönetici alanı bu bölümlere sınırlı müşteri için bir kullanıcı yapılandırabilirsiniz.

Bu daha iyi ve daha genel bir çözüm.

Teorik sadece acil herhangi bir sorun olmadan modules dizinine onları silmek olabilir, ancak bu tavsiye edilmez. Orada için neden yok, ve bunu diğer sorunlar arasında, Drupal güncellenen her zaman yapmak olurdu.

Silmeden hiçbir nokta yoktur. Daha sonra bir contrib modülü indirmek olabilir, ve ben onları yalnız bırakmak için tavsiye ediyorum vb taksonomiyle, Forum, Renk, yükle .. güveniyor olabilir.