kullanıcı dosyayı karşıdan eğer bir iletişim kutusunu görüntülemek için nasıl

2 Cevap php

php / html / javascript ile ilgili.

Ben bir kullanıcı bir dosya indirmek için izin veren bir iyi / iyi yaklaşım anlamaya çalışıyorum. ben arka uç php uygulaması ile arayüzleri dosyayı indirmek için bu, geleneksel href bağlantı olabilir.

Ancak, ben istemiyorum gibi, bu, ba için bir ajax şey var ... kullanıcı dosyayı indirmek için (basedon acl / izinler) mümkün değilse app iletişim / uyarı çeşit görüntülemek istiyorum Bir sayfa yenileme yapmak için ...

kod örnekleri düşünceler / yorumlar / işaretçiler takdir edilmektedir.

teşekkürler.

-Tom

merhaba ... daha fazla veri / bilgi.

benim test, i backend php için sorgu ile userID / fileID gönderebilirsiniz.

app sonra kullanıcı dosya için kullanıcı ve kullanıcı dosyaya erişmek için haklara sahip olduğunu doğrular. Sorgu veri kullanıcı / dosya kombinasyonu için db veri karşı eşleştirilir.

böylece kritik / son kontrol arka ucunda oluşur.

Bu I / gerçekleştirmek yapmak için arıyorum ne içine biraz daha fazla fikir verir umarım.

teşekkürler

-Tom

2 Cevap

AJAX could sizin ferahlatıcı değil sayfa için bir iş çevresinde arıyor ama sizin tek seçenek olmak zorunda yoksa kullanmak için iyi bir teknoloji olabilir.

Proje tasarım nasıl bağlı hantal olabilir AJAX gerekmeden başka bir seçenek, kullanıcının kimlik düzeyine bağlı olarak özelliklerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için.

Basit bir örnek olarak, yalnızca Yöneticiler ilgili özelliklerini etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak Yönetici normal kullanıcılar için sunuyor.

Kullanıcı bağlantıları tıkladığında önce mutlaka enable/disable özelliklere zorunda değilsiniz, aynı zamanda o / o do-öylesine haklarına sahip olup olmadığına karar verebilir.

Proje ortaya koydu nasıl hakkında daha fazla bilgi, daha özlü cevaplar sağlayabilir.

Kolay yöntem 401 ("Yetkisiz") bir HTTP yanıt kodu geri dönmek olacaktır. Bu web sunucusu size tasarım uyacak şekilde değiştirebilirsiniz 401 hata sayfası, görüntülemek için neden olacaktır.

Eğer AJAX kullanıyorsanız ya, o zaman bir 401 yanıt kodu kontrol ve farklı bir sayfaya onları almadan onlar için güzel bir uyarı açılır olabilir.