Httpd Proses Yüksek bellek kullanımı ve yavaş sayfa yüklendiğinde

5 Cevap php

Ben benim windows vista makinede wampserver çalıştırıyorum. Ben uzun zamandır bu yapıyor ve bu büyük çalışma olmuştur. Bu kurulum ile proje yükleri tamamladık.

Onlar, 30 saniye Aşırı - Ancak, bugün, bana sadece PHP kodu değişiklikleri bir şey (herhangi bir yapılandırma vb) değiştirmeden, ben (kullanıcı oturumları olan veya veritabanına erişim) benim sitenin sayfalarını yüklemek her zaman yük gerçekten yavaş olduğunu bulmak 1 ya da 2 saniye almak için kullanın.

Ben görev yöneticisi bir göz varsa, ben httpd süreci 10mb dan 30mb, 90MB, 120MB, 250MB ve daha sonra tekrar aşağı atlar sayfa yükler görebilirsiniz.

Ben önceki php kod projeleri test ettik ve hepsi de yavaş gibi görünüyor!

Neler oluyor?

Bütün bu karışıklık konuda herhangi bir yardım için teşekkür ederiz!

5 Cevap

Aşağıdakileri kontrol edin:

  • Eğer veri erişim kütüphanesi veritabanı (eğer kullanıyorsanız) son zamanlarda güncellenen / değiştirildi erişmek için kontrol edin.
  • Sadece bir tahmin, ama bu önceki projeleri incelediğini geçen zamandan beri antivirüs / güvenlik duvarı (veya ayarları) değişti mi? Daha agresif bir güvenlik can yavaş işler çok.
  • Eğer WAMPServer menüsünde Apache / PHP / MySQL sürümü değiştirildi mi?
  • Belki (yapmak bu son ve ben gerçekten bu yardımcı olacaktır şüphesiz ama bazı gerçekten garip durumlarda olabilir, çünkü bu sizin için bir güçlük değil ise) WAMPServer yeniden deneyebilirsiniz.

Ama deneyim ve size söz açıklamak bellek kullanımından bu seems SQL sorguları gerçekten büyük bir veri kümesini yürütmek ve / veya geri dönmek için uzun olduğunu.

Sorguları optimize etmek için çalışın, bu hız için yardımcı olabilir ama (sonuç kümesi aynı en azından eğer) bellek kullanımı gerçekten. Hafıza için, belki LIMIT (- ama gerektiği tasarım izin veriyorsa) geri dönen veri seti azaltmak için kullanabilirsiniz.

Biz gerçekten size veri ile ne bilmiyorum çünkü, büyük veri setleri ile (büyük XML belgeleri ayrıştırma gibi) "oyun" den not almak kadar zaman / bellek alabilir (yine tüm bu verilerle ne çok bağlıdır .)

Alt satırda, bu yazı bir şey yardımcı olur, senin kurulumu hakkında daha fazla bilgi göndermek için çalışın ve yavaş tam olarak ne zaman (hatta kod örnekleri ile) ne.

Lütfen wamp günlük dosyalarının boyutunu kontrol etmeyi deneyin.

yani

C:\wamp\logs

Onlar gerçekten büyük olsun Bazen, Apache yavaşlamasına neden olabilir.

Son zamanlarda ağ yapılandırmasını değişmiş veya sistemi yükselttiniz? Bu ağ yapılandırma veya anti-virus/security yazılım aracılığıyla bu soruna neden olabilir. İnsanlar, örneğin, geçmişte bu neden ZoneAlarm ile ilgili sorunlar vardı.

Son zamanlarda "localhost" ya da ağların etrafında taşındı "127.0.0.1" yazarak geçiş yaptıysanız, Ayrıca, C IPv6 localhost ayarı kaldırarak fayda olabilir: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ hosts eğer varsa :

ile satırı değiştirin

::1             localhost

karşı

# ::1             localhost

Ben hiç kimse bu ileri ki şaşırdım. Her zaman işler gerçekten yavaşlatan neden görmek için denemelisiniz:

Use Performance monitor to see where the bottleneck is, first. (perfmon.exe) Is hard page fault actually the bottleneck? Is your hard drive busy reading/writing to the pagefile? Check the length of IO queue for the hard disk. Are CPUs busy?

Hiçbir şey meşgul görünüyorsa, php süreç bazı sistem çağrıları bloke ise procmon görmek için kullanın.

Umarım bu yardımcı olur.

veritabanı darboğazları bulmak ile ilgili değil ama, XDebug bir cachegrind görüntüleyici ile birlikte (örneğin, WebGrind, WinCacheGrind), PHP kod parçası bulmak yardımcı olabilir Bu yürütmek için uzun sürer.