Nasıl sorunsuz kullanıcıların Google Apps hesabıyla ilişkili hizmetleri kullanmak için kimlik doğrulaması musunuz?

2 Cevap php

Merhaba beyler ben bir Google Apps tabanlı bir çözüm inşa ediyorum. Temelde ben öyle ki onu kuruyorum:

  1. Bir Google Apps hesap sahibi yükler o / o bir tek Google'ın Apps için kimlik doğrulama bilgilerini kullanılmak üzere hesap girer - bu hesap o hesap ile ilişkilendirilmiş Google Dokümanlar yüklemek için kurulu sistemin örneğinin tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir ve olurdu Bu Google Apps hesabıyla ilişkili Google Takvim girişlerini yönetme.

  2. Belirtildiği gibi kullanıcı diğer kullanıcılar oluşturmak ve ayrı bir giriş ekranından oturum için onları davet ve onlar sistemini yüklemek için kullanılan Google Apps hesabıyla ilişkili hizmetleri ile etkileşim sağlayan sistemin imkanları ile etkileşim mümkün olabilir ve olmalıdır.

  3. Özgün kullanıcı olarak aynı etki herhangi bir diğer kullanıcı da sistemi kurmak ve otomatik olarak aynı etki alanının kullanıcı tarafından oluşturulan örneği ile ilişkili.

'Ben bir veritabanında merkezi Google Apps hesabı için kimlik bilgilerini depolamak ediyorum ve bilgilerini kullanarak sorunsuz doğrulamak için bir yol gerekir I don yani - Ben parça bir ve üç bütün kurmak var ama ben şaşırıp nerede ikinci bölümü t kullanıcıların ayrıntılar işareti eklemek veya uygulama Google Apps hizmetlerine erişmek için izin için izin istenecek zorunda sürecinde gitmek zorunda istiyorum - Keşke kullanıcıların otomatik olarak saydam olduğu oturum açtığınızda aynı zamanda Google Apps hesabınıza imzaladı ve servisleri kullanmak mümkün.

Ben ve hesabına uygulama erişimine izin vermek için izin isteyen ikinci adım, 'oturum ya da Google Apps giriş ekranı hangi hesabı için kullanıcı soran' süreci ile uzakta yapmak isteyen nasıl yapabilirim.

Ben bu yapılabilir biliyorum - Ben uygulamaları yükler yükledim ve bunların hiçbiri bana oldukça gereksiz buluyorum bu kimlik doğrulama iki yönlü süreç geçmesi gerekir - Ben ne yapmalıyım? - Yardım lütfen!

2 Cevap

Eğer Zend Altyapıları 'gördünüz mü Zend_Gdata? Bu size istediğiniz her şeyi yapmak gibi görünüyor ilk bakışta, Google veri erişmek için bir PHP 5 arayüzü bulunuyor.

http://framework.zend.com/manual/en/zend.gdata.introduction.html

Web oturumları kimlik doğrulama işlemek için kimlik doğrulama işlemini üzerinde almak gerekir. İyi haber gerçekten o (SSO / SAML'yi) yapabilir olduğunu, kötü haber bir sürü iş olabilir olmasıdır.

Esasen sen, kendi SSO sağlayıcı inşa etki önünde sopa (yani tüm auth kolları), ve o bunu ihtiyacınız kadar sorunsuz yani bu oturum açma işlemini halledeyim istiyorum.

Google Apps içine vekil çoklu kullanıcı erişimi için tek bir hesabı kullanarak gibi daha yüksek bir düzeyde, bu sesler; Eğer o (izlenebilirliği öldürür) kaşlarını çattı oldukça emin değilim gibi TOS kontrol etmek isteyebilirsiniz.