Bir phpBB3 gemide forum başarıları?

1 Cevap php

Geçenlerde yeni bir topluluk başladı. Forum yazılımı phpBB3 olduğunu ve şimdiye kadar çok iyi. Ümmetim daha benzersiz ve ilginç hale getirmek için bir girişim olarak, ben kullanıcı başarılarını olma fikri vardı. Sana hızlı bir halsiz vereyim.

Her kullanıcı bir kullanıcı 1.000 Mesajları çarptığında onlar bir avatar upload zaman onların konulardan biri çok 1,000 görüşlerini alır ve ne zaman, örneğin, bir başarı (ki bu muhtemelen tüm kullanıcılar olacaktır) kazanabilirsiniz başarıları vardır. Her başarı noktaları vardır, örneğin bir avatar yükleyerek gibi bir başarı puanları 10 olacak ve 10.000 puana ulaşarak 50 başarı puanı verecektir. Burada herkes World of Warcraft oynuyor ben gelen fikir alıyorum nereye görüyor olabilirsiniz. :)

Ne olsa başımı almak için mücadele ediyorum bu kodu tam olarak nasıl olduğunu ... Ben tüm kullanıcı faaliyet kaydını tutmak ve muhtemelen özel bir veritabanı tablosuna eklemek, ve sonra cron ile her dakika kadar kontrol edebilir varsa kullanıcı başarı kriterlerini yerine getirmiştir ... ama sonra ben de en basit şeyler ama bir şey geldiğinde Aklım oldukça boş olduğunu bu yüzden kolayca yeni başarılar ekleyebilir ve vb açılarını değiştirmek ACP aracılığıyla denetlenebilir istiyorum.

Ne gerçekten burada yayınlanan tüm Bunu hakkında gitmek gerektiğini düşünüyorum nasıl fikir geribildirim oldu. Ben phpBBB MODs yazılması gerekir etrafında başımı almak kez kodlama kısmı benim için oldukça basit olmalıdır.

Okuma ve I için teşekkürler cevaplar için sabırsızlanıyoruz. :)

1 Cevap

Bu mod kontrol ettiniz mi?

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=70&t=1696785

O an beta ama bunu başarmak için çalışıyoruz ne sorta gibi görünüyor. O olmasa bile, her zaman onu almak ve bunun dışında başka bir şey yapabilirsiniz. Ben ağır benim site oda mevcut mods değiştirdiniz. Bu işler phpbb3 ile nasıl yapılır etrafında baş almak için biraz zaman alıyor ama bunu yapmaya başlayabilirsiniz zaman kolaydır.

Kendi yaratmak açısından, ben bu crontab üzerinde yapılmalıdır sanmıyorum. Sen sadece bir kod ilgili bölüme bir işlev enjekte edebilir.

Mesajı sayımları ile, belirli sonrası numaraları dayalı kullanıcıların avatar altındaki açıklamayı güncelleştiren bir işlevi var zaten, muhtemelen bir ekstra fonksiyonu update_achievement() oraya koyabilirsiniz. Aynı avatar güncellenmektedir ile gider. Ne yazık ki, bu yaklaşım alarak size ACP tamamen başarıları düzenlemek mümkün olmayacak ama belki belirli başarıları etkinleştirmek / devre dışı olabilecek bir arayüze sahip olabilir.

Açıktır ki bunun için ekstra bir tablo veya iki gerekecektir. Çok fazla düşünmeden, ben 2 sütun, kullanıcı ve acheivement_id var 1 tablo olurdu. Sonra sadece vb acheivements kimlikleri ve açıklamalarını listeler başka bir tablo.