php strtotime () biraz yardım

3 Cevap php

Ben kredi kartı bilgilerini alıyorum ve ben iki form alan, vade ayı için tek ve son yıl birinde son kullanma tarihini alıyorum, ben zaman damgası gibi son kullanma tarihini saklamak isteyen duyuyorum. strtotime("05/2010"), bir zaman damgası yaratacak ya da ben de bir gün geçirmek ya da bir alternatif var gerekiyor?

Teşekkürler

3 Cevap

Hayır, bu strtotime("05/2010") false dönecektir, çalışmaz. Siz de bir gün belirtmeniz gerekir. strtotime("01/05/2010") Mayıs 2010 1., ya da Ocak 2010 5. anlamına gelmez Ancak, belirsizlik bu durumda var? vb

Eğer açıkça ifade edebiliriz beri muhtemelen daha iyi parçalar ay ve yıl hangisini mktime() yerine strtotime() kullanarak, ve sonra sadece bir gün olarak 1 pass ediyoruz.

$timestamp = mktime(0,0,0,$month,1,$year); // Where $month = 5, $year = 2010

Better use mktime(): mktime(0, 0, 0, $month, 1, $year)

Bu süre 0:00:00 ile bir yıl içinde verilen ayın 1. günü için bir zaman damgası üretecektir.

Eğer gün olarak "1" iletirseniz, programlama, kredi kartı ayın ilk günü sona neden olur. Bu kart ayın son günü sona erecek olmasıdır standart bir uygulama değildir. Ayın son PHP ile bulunabilir date('t').

Belki de bu yazı (Umarım) size görünür olacak. Bu PHP DATETIME değerlerini işleme hakkında bilmeniz gerekenler çoğu öğretir.

http://www.experts-exchange.com/Web_Development/Web_Languages-Standards/PHP/A_201-Handling-date-and-time-in-PHP-and-MySQL.html

Saygılarımızla, ~ Ray