Drupal için bazı alternatif önermek için lütfen [kapalı]

1 Cevap php

Drupal (çerçeveler gibi RoR ile karşılaştırarak) web geliştirme tamamen farklı bir yaklaşım öneriyoruz ve kalkınma hızı açısından son derece iyidir. Örneğin, Drupal kullanarak stackoverflow işlevselliğinin% 90 klonlanması için oldukça kolaydır. Ama birkaç büyük sakıncaları vardır:

  • yavaş (sayfa başına 100-400 istekleri) cking'' f
  • db yapısı çok karmaşık, (işletme) CCK alanları çok kolay oluşturmak, yeni db tablolar ton yazmanız kolay içerik için en az 2 tablolar gerekir
  • Anti-nesne yönelimli değil, boy-yönelimli
  • kötü "view" katmanı uygulama, böylece hiçbir garip ileri düzenleri ve.

Bütün bu öğeler sonra ben Drupal gibi ama aynı şey istiyorum diyebilirim, ama daha şık ve daha nesne yönelimli. Muhtemelen http://drupy.net/ gibi bir şey - Django üstüne drupal öykünme.

P.S. Ben benzer bir şey yaklaşımı kullanır alternatif biliyorsanız sadece yazmak değil, yeni bir kutsal sözcük alev için bu soruyu yazdı.

1 Cevap

Eğer sonrası "yakut-on-raylar" etiketli bu yana, bana hızlı olarak 1000 sayfa başına istekleri (veya daha fazla) olarak çalıştırmak bazı müthiş drupal tarzı raylar projeler üzerinde doldurmak atalım:

  1. ELGG, http://community.elgg.org/

Artı: Ayrıca, bu hızlı gelişimi için, MVC tabanlı bulunuyor vb Facebook, Twitter, ödeme ağ geçitleri, için app bağlamak için bazı büyük standart eklentileri vardır.

Eksi: Belki on Rails için kullanılan konum olmadığını öğrenmek için bir süre alır?

  1. Community Engine: communityengine (dot) org

(Ben bu biraz kullanın!)

Artı: Bu bir "sosyal-network-in-a-box" Karmaşık bir web 2.0 uygulaması gereken tüm temel işlevleri ile. Ayrıca MVC tabanlı, ve gerçekten hızlı bir şekilde raylar app bu eklemek ve kullanmak istediğiniz sosyal özelliklerin hangi seçebilirsiniz böylece raylar için bir eklenti gibi çalışır. Eğer Ruby sürümü olarak Ruby Enterprise ile yüklemek ve aynı zamanda MOD-KORKULUK HTML önbelleğe alma sunucusunu kullanmak zaman gerçekten çok hızlı da bulunuyor.

Eksi: onlar şu anda belgelere sahip ama iyiye gidiyor. Ayrıca, yüklemek karmaşık olabilir.

  1. CakePHP CakePHP'de (nokta) org

Artı: BÜYÜK ÇERÇEVE Eğer bir PHP programcısı iseniz - kurulumu kolay, ve app hızlı halletmek için büyük eklentileri bir sürü vardır. Onların uygulamaları daha yapıya arayan PHP programcıları için iyi bir PLUS olduğu, aynı zamanda MVC tabanlı bulunuyor.

Eksi: Diğer kullanıcıların CakePHP için "eksileri" hakkında yazmak izin vereceğim - bu oldukça iyi bir çerçeve var!

İyi Şanslar!