Dağıtmak ve aynı sunucuda birden çok etki bir uygulamanın birçok kopyasını nasıl yapılandırılır

1 Cevap php

Biz sonunda bir sunucu üzerinde birçok kez konuşlandırılacak bir uygulama üzerinde çalışmaya başlamak üzeresiniz. Benim arkadaşları bir kolaylıkla bu uygulamanın yeni dağıtımları oluşturmak, böylece güzel bir arayüz oluşturmak için umut ediyorum. Fikir vb renk düzeni, alan adı, uygulamanın her kopyası daha satır aşağı bağımsız tweaked olabilir gibi app her bir kopyası temel özelliklerini yapılandırmak olacak seçenekler bir dizi ile bir sihirbaz yaratmaktır. Böyle yüklü eklentiler gibi, bu kopyaların her biri arasındaki bazı farklılıkları (korumak için yeteneği ile, kullanıcılar, alan adı bilgi ve uygulama kopya dağıtma güncellenmesi otomatik olarak oluşturulmasını yönetmek için en iyi yolu nedir bilmek istiyorum Biz gelecekte uygulamayı güncellemek gibi farklı CSS).

Ne soruyorum bir kullanıcı çeşitli seçenekler ve StackExchange özelleştirilmiş bir sürümü yakında ve çalışıyor olurdu yapılandırabilirsiniz StackExchange 1.0 görev şekilde, son derece benzer. Bu nasıl yapılır?

1 Cevap

Yapabileceğiniz tek şey, web sunucusu alan adı ve yol dayalı bir değişkeni ayarlamak ve sonra değeri için $_SERVER kontrol ve buna göre yapılandırmayı seçebilirsiniz olması. Uygulama etki alanı sadece bir kez çalıştırmak olacaktır ya da eğer sadece kontrol $_SERVER['HTTP_HOST'].