Paralel geliştirme Şubeler w / Çarşı

2 Cevap php

Ben farklı sürüm içeriği ile aynı dosya yapısını korumak için gereken iki şube (ya da etiketler?) Var. Diğer dağıtılabilir olsun tek şey ihtiva ederken bir sürümü vb geliştirme komut, yapılandırma dosyaları, gibi her şeyi içerir.

Nasıl Çarşı kullanarak bu başarabilirsiniz?

2 Cevap

Kod tabanı ve dosyaların kümesi arasındaki dönüşüm aslında dağıtılan olacağını varsa, olabilir:

  • kurulum a branch
  • Bu branşta merge sizin dev şube
  • Sadece bir komut dosyası aracılığıyla ekstra dosyaları kaldırmak

Sonra kurabilecekleri emin uzak dağıtım sunucusuna çarşı repo en son güncellemeleri ile bu yerel dağıtım şube yansıtmak yapmak için bound branch .

Tüm versiyon kontrol sistemleri yakınsama dalları ile daha iyi anlaşma.

"-> Üretim geliştirme" Bir yaklaşım "kalkınma" daldan "üretim" şube temel ve sadece yön değişiklikleri birleştirmek olduğunu. Böylece tüm özel yapılandırmalar dosyaları sadece "üretim" kalır.

Eğer kaçınılmaz üretim geliştirme some şeyleri birleştirmek istiyorum çünkü Ancak, benim deneyim, bu uzun vadede oldukça ağrılı olma eğilimindedir. Orada bunu yapmak için yolu vardır, ancak bunlar rahatsız edici olma eğilimindedir: Onlar orta şube veya backporting değişiklikleri ya içerir.

Daha iyi bir çözüm ağacının dışında tüm üretim özgü dosyaları taşımak, böylece paralel tüm şubeleri uzaklaştığı ile uğraşmak zorunda değilsiniz. Yani ne olursa olsun VCS kaygıları da iyi bir tasarım uygulamadır.