PHP Tasarım Deseni Tavsiye [kapalı]

3 Cevap php

PHP deneyimi değerinde iki yıl ancak ben tasarım desenleri ile hiç çalışmamış var. Geçenlerde bana bu kararın bilgelik soruya yapmış işte bir görev verilmiş.

Ben bir sistem oluşturmak istenmiştir:

  1. Bir veritabanına emir yerleştirin. Bu emirler uygulanması gereken nitelikleri ve kontrol mantığının çok sayıda olabilir. Sistem, bir ön uç için, bir API üzerinden komutlar alacaksınız doğrudan sorumlu olmayacaktır.

  2. Veritabanından emir ayıklar komut yazmak, bir sağlayıcı yüklemek için ilişkili dosyaları ile göndermek ve oluşturmak için hangi tedarikçi karar. Dosya formatlar (XML, CSV) değişmektedir.

  3. Çeşitli formatlar (XML, CVS) tedarikçilerden gelen dosyaları işlemek ve veritabanlarını güncellemek. Ayrıca FTP uzak ana dosyaları toplamak için kullanılmak zorunda olacak.

Ben gerekli fonksiyonların her hizmet bir merkezi kontrol sınıf istiyorsunuz, tek bir erişim noktası tabiri caizse. Bu da gerektiği gibi, çeşitli özel işlevselliğini içine uzanacaktır.

Birisi çok var gibi bir yönde bana gelin eğer öyleyse, bu sistemi kolaylaştırmak için bir tasarım deseni öğrenmeye değer olup olmadığını merak ediyorum. Benim konuyla ilgili herhangi bir tavsiye çok yararlı olacaktır.

Şimdiden teşekkürler

3 Cevap

Bir tasarım deseni sorununuzu çözmez aklınızda tutun, daha ziyade bir sorun çözme (veya problem kümesi verilen.) Bir yeniden soyut yöntem

Zaten durumun bir kavrayışa sahip ve bunu işlemek istiyorum nasıl gibi açıklama ve fikir dayanarak, bu sesler.

Seni olsam muhtemelen sadece ne var çalıştırmak istiyorum, çok fazla tasarım desenleri yakalanmak için tek değilim.

0,02 $

Evet o sorunu çözmez ancak olarak, değerli bir çaba var. Eğer onlar olmadan kodlama varsa bazen desen ve şey bir karışımı içinde bunları kullanmak her zaman net değildir. Isimleri ve şablonu yaptırmak kod net ve korumak daha kolay hale gelebilir.

Son 2 yıl içinde ben tasarım desenleri fırçalama ve nasıl bir model çözüm daha iyi, ve ben ödenir inanıyorum edilmiştir.

Ben şahsen çalışmalar için bu kitapları kullanılır okuyun:

Ben tasarım tasarım kalıpları inceleyerek size tasarımı geliştirmek yardımcı olabilir sizce. Açık isimleri olan sonradan gelen insanlara yardımcı olacaktır.

Hayır, hayır, hayır!

Tasarım desenleri öğretme araçları olarak faydalıdır ve hangi kod is açıklayan bir yolu. Eğer kod şablon bir tür olarak onları tedavi eğer o zaman bu bile düzgün bunu düşündüm önce kod çalışır şekilde belirleyecektir.

... Ve (çok genel) FrontController dışında, çoğu desenler burada açıklamak çok daha özel davranışlara yönelik.

C.