Bir Server Many (2000 +) Resim yükleniliyor için En İyi Uygulama

4 Cevap php

Ben bu konuda genel bir soru var.

Eğer bir galeri var, bazen insanlar aynı anda görüntülerin 1000 yüklemek gerekir. Büyük olasılıkla, bu bir. Zip dosyası üzerinden yapılabilir olacaktır. Bir sunucuya bu tür bir şey yükleme hakkında gitmek için en iyi yolu nedir. Çoğu kez, sunucu hesaba gereken vb zaman aşımı var. Ben için dışarı bakarak olmalıdır neleri merak ediyorum ve ne yükleniyor görüntüleri büyük miktarda işlemek için en iyi yoldur.

Ben bir kullanıcı (zaman aşımı varsayarak size etki etmez) bir zip dosyası yüklemek için izin vereceğini tahmin ediyorum, ve bu zip dosyası belirli bir dizine yüklenir, bir dizin her kullanıcı için oluşturulan bu durumda varsayalım sistemi. Daha sonra sunucu üzerindeki dizin halletmek ve. Jpg veya. Png veya. Gif dosyaları (vb) içeren herhangi bir dizin için bir kullanıcının klasörünü tarar ve sonra buna göre bir tabloya aktarmak istiyorum. Ben klasör adıyla etiketlenmiş tahmin ediyorum.

Sunucu tarafı sıkıntılara ne tür çalıştırabilir?

Ben birçok sorunları olabilir farkındayım. Hatta genel fikirler ben o zaman daha fazla araştırma yapabilmesi olabilir olurdu. Teşekkürler!

Ayrıca, Ruby on Rails programlama olurdu ama bu soru her dilde genelinde geçerlidir düşünüyorum.

4 Cevap

Eğer bir web uygulaması ile bu tür bir şey beceremedi hiçbir neden yok. Bunun için yararlı olacağını mükemmel bileşenlerin bir çift var:

  1. Uploadify (jQuery / flash tabanlı)
  2. plupload (Moxiecode gelen TinyMCE kişi)

Onlar yararlı konum nedeni ilk etapta, o yüklenenler işlemek için bir flaş bileşeni kullanır, bu yüzden sen (hiç biri ayrı ayrı binlerce görüntü seçmek için gidiyor varsayarak ..!) Dosya tarayıcı penceresinden dosya grupları seçebilirsiniz ve plupload, sürükle ve bırak daha platformları ile birlikte çok ile desteklenir.

Eğer arayüz çalışma var sonra, sunucu tarafı şeyler sadece kullanıcı hesabının çeşit ile ilişkilendirilmesi, bireysel yüklenenler idare edebilmek gerekir, ve oradan oldukça basit olmalıdır.

Sunucu tarafında sorunlar açısından, aynı zamanda uygulamayı kullanarak olacak kaç kişi bağlı, gerçekten büyük bir soru, görüntü boyutu, sonra yer alan bir işlem. Dosyaları komut dosyası bunları işlerken geçici bir konumda tuttu ve tamamlandığında silinmiş veya komut dosyası tarafından bir son depolama kopyalanan, yani uzay / bellek giderleri / aşımları bir sorun olabilir vardır, unutmayın.

Görüntülerin boyutu büyük ise, çiğ ya da tif, daha sonra bu tür bir şey hala yığın halinde yüklenenler çalışmak söylüyorlar, ama FTP yükleme çeşit uygulama daha kolay olabilir. Belirsiz bir soru onun biraz, ama sen ;) olacak almak için burada bol olmalı

Bu çok görüntüler için bu nedenle size 'idare' (ağ kesintileri / özgeçmiş ilgilenir istemci üzerinde çalışan bir yazılım (yahoo mail / Picassa yok gibi bir şey) önermek için özgürlük veren .. ciddi bir uygulaması olmalı vb) görüntülerin yüklenmesini destekliyoruz.

Sunucu tarafı için, basit tutarak böylece .. (istemci bu şekilde onları gönderiyor varsayarak) bir zamanda bu bir süreç olabilir.

Bir istemci uygulaması, veya zaman aşımına önlenmesi, görüntüleri tek tek gönderir bazı Ajax kodu var ya. Bu kamuya açık değildir Alternatif eğer. FTP hala çalışıyor ...

(Belki AIR veya Titanyum yazılı) bir istemci uygulaması önermek ya da FTP ne kullanıcıları söylüyorum ediyorum.

deviantArt.com örneğin aboneleri ödeme için bir yükleme yöntemi olarak FTP sunuyor ve gerçekten iyi çalışıyor.

Flickr yerine bunun için kendi uygulaması vardır. "Flickr Uploadr".