Paket java.sql Java ile SQL kullanarak

3 Cevap java

Bir ders sırasında benim profesör veritabanları ve java.sql paketini içeren çeşitli eylemler örnekler verdi. Bu örnekler bir pdf dosyası yükledi online gerekiyordu, ama nedense tüm fonksiyonları ve sınıf adları isimleri benim pdf okuyucu ile görüntüleniyor değildir.

Java aşağıdaki PHP fonksiyonları equilavents bilmek istiyorum:

mysql_connect
mysql_query
mysql_fetch_row
mysql_fetch_assoc
mysql_close

Teşekkürler!

3 Cevap

Eğer kullandığınız sürümü için uygun Java API docs başvurunuz (Ben JDK 1.5 kullanıyorum, bu yüzden http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/ bulunuyor) ve java.sql üzerine tıklarsanız, Java JDBC erişim için tüm sınıfları görebilirsiniz .

Temelde, DriverManager ile bir veritabanına yeni bir bağlantı oluşturmak ve Connection.prepareStatement, PreparedStatement.execute () ve PreparedStatement.executeQuery ile bir sorgu yapmak () ve ResultSet.next ile çıkan ResultSet döngü () ve dışarı sonuçları çekin ResultSet.getXXXXX ile.

http://java.sun.com/docs/books/tutorial/jdbc/basics/: Sadece JDBC ile başlarken ediyorsanız, Sun'ın öğretici yolumuzu çalışan düşünebilirsiniz

JDBC (java.sql) ile doğrudan çalışan elle çok tekrarlanan adımları yapmak gerekiyor çünkü, ayrıntılı ve hata eğilimli özellikle yeni başlayanlar için, ve "nihayet" yakın bu kadar çok veritabanı nesneleri (Bağlantılar, Tablolar, ResultSets).

Eğer ekstra bir bağımlılık çekerek sakıncası yoksa, Apache Commons hala SQL düzeyinde kalırken nesne-aksine kolay, (sorgular ve güncellemeleri çalıştırmak için yapar DbUtils denilen bir güzel küçük sarıcı paket var daha yüksek bir soyutlama düzeyine gitmek ilişkisel mappers).