Ben "id" kullanmalısınız

4 Cevap php

Ben PHP, AS3 ve mysql kullanıyorum.

Ben bir web sitesi var. Bir flash (as3) sitesi. Flash web sitesi php mysql veritabanındaki üyelerin bilgilerini saklamak. "Üyeleri" tablosunda, ben benzersiz bir alan olarak birincil anahtar ve "kullanıcı adı" olarak "id" var.

Now my situation is: When flash want to display a member's profile. My questions:

  1. Mysql sorguyu işlemek için php için üye "kimliği" veya "username" geçmek Flaş gerekir?

  2. "Id" veya "username" geçen herhangi bir farklı var mı?

  3. Hangisi daha güvenli?

  4. Hangi tavsiye mi?

Ben güvenlik ve performans açısından benim web sitesi optimize etmek istiyorum.

4 Cevap

1) o should yapmak inarguably şey ne.

2) Kimlik muhtemelen daha kısa ve aramak için minisculely hızlıdır. Kimliği sistemi hakkında biraz daha fazla bilgi uzak verir; Eğer bir site tüm en seri kimliği kullanır, ve bunlardan biri olduğunu biliyorum biliyorum eğer bir kullanıcı adı bilerek herhangi bir diğer kullanıcıların adlarını söylemek değil ise, o, hemen hemen hepsi bilerek kadar iyi. Öte yandan, adı kullanıcının psikolojisi daha ilham ve bir parola ipucu teşkil edebilir.

3) Her iki bölüm 2'de tarif edildiği gibi, çok marjinal downfalls sahiptir.

4) Ben kimliği kullanmak istiyorum.

Birincil anahtar her zaman veritabanı satırları tanımlamak için en güvenli yöntemdir. Örneğin, daha sonra fikrinizi değiştirirseniz ve yinelenen adları izin verebilir.

ActionScript PHP ile iletişim nasıl bağlı olarak, büyük olasılıkla da yerine bir adı daha talebinize bir tamsayı kimliği gönderirseniz az bayt göndererek gerektirir.

Id numaralarını geçen tartışmalar:

  • İnsanlar id hiç değişmez. İnsanlar isimlerini değiştirmek yapmak. Atılabilir hesapları ile rahat bir oyun sitesi için, bu bir sorun olmayabilir, ancak uzun vadeli kayıtlı kullanıcılar için olabilir. Ben eski kocasının soyadı, kullanıcı adı tahliye edilmesi üzgün bir kadın tarafından bir talep işlemek zorunda kalmıştım. Bunu yapmak için bir süreç hızla kurulacak vardı!

  • Shorter

  • Indeksi ve bölüme daha kolay.

Kullanıcı adı geçen için Argümanlar:

  • Biraz zor (ama imkansız değil) yasal, mevcut hesabınızı tahmin - örneğin O şey ise, rastgele insanların kayıtlarını incelemek.

Muhtemelen olmayan önemsiz çünkü sen, belki de zaten bir yerde bu olan bir çerçeve kullanarak, "PHP Sessions" ile yakından tanımak gerekir ve karmaşa o kadar istemiyorum. Oturum yönetimi yazılımı daha sonra "Şifremi unuttum", vs, giriş ekranları da dahil olmak üzere, sizin için tüm bu idare edecek

Sonra Siteniz için öncelikle orada gerçekten ne dikkatinizi odaklanabilirsiniz.

Eğlenceli (actionscript + PHP + MySQL) gibi sesler - iyi şanslar!