PHP Ondalık hesaplamalar

0 Cevap php

Ben PHP kayan nokta karşılaştırmalar ve hesaplamalar ile dikkatli olmak zorunda okuyordu. Ben bu yüzden ben PHP doğru ondalık hesaplamalar yapmak için en iyi yolu nedir topluluğa sormak düşündüm PHP bir uzman değilim.

Ben her zaman hafta için girilen hesaplar bir zaman çizelgesi uygulama geliştiriyorum. 40 saatten fazla bir şey fazla mesai olarak kabul edilir. Daha sonra giriş toplam süre olan yüzdesine göre her zaman giriş karşısında geri bu mesai dağıtmak istiyorum.

Örnek:

Monday = 10 hours
Total Time = 50 hours
Total Overtime = 10 hours

Percent of Total time (0.2) = Monday (10 hours) / Total Time (50 hours)
Overtime to Allocate to Monday (2 hours) = Total Overtime (10 hours) * Percent of Total Time (0.2)

Şimdi mesai 2 saat Pazartesi yeni bir giriş yapmak ve özgün girmesinden itibaren 2 saat çıkarma.

New Entries:
Monday (8 hours) = Monday - Overtime to Allocate to Monday (2 hours)
Monday Overtime = 2 hours

Orijinal kayıtları gibi tamsayı kullanarak ama yüzen kullanmaya başlamak ve günde birden çok zaman girişleri olduğunda ne olacak kötü şeyler zaman görünmüyor? Her zaman giriş kendisine tahsis edilen toplam mesai parçası var ama ben o zaman mevcut daha fazla mesai ayırmak için değil emin olmak gerekir ve ben de her gün için ve tüm TimeCard için toplam zaman orijinali ile aynı olduğundan emin olmak gerekir girdi. Ben php yüzer karşılaştırarak güvenli değildir okuyun. Nasıl hesaplama yapmak gerekir. Ayrıca, son girilen numaralar 2 ondalık haneye yuvarlanır gerekir (. # #)

0 Cevap