Hangi Linux dağıtımı programlama araştırma için, bir sanal makine çalıştırmak için en iyi nedir?

9 Cevap php

Benim kendi kişisel merakım için LAMP gelişimini öğrenmek istiyorum.

Microsoft VPC Ubuntu 8.10 "Hardy Heron" kurma çalıştı, ama ben 800x600 yukarıdaki işe videoyu alınamıyor. Xorg.conf ile bir milyon kez ama hiçbir sevinç oynadı. Herkes bu VPC ile iyi oynar ile çalışmak için iyi bir dağıtımı tavsiye edebilir misiniz? Apache ve Perl / PHP ile başlarken Herhangi bir rehberlik de hoş olurdu.

9 Cevap

Ben Vista 64-bit dizüstü sanal makinede ubuntu 8.10 kurulu. Ben Virtual PC, VM Ware ve SUN Virtual Box ile yükleyin çalıştı. Virtual Box Ben baştan beri başarılı oldu sadece vm yazılım oldu. Kurulumda size konuk işletim sistemi olarak Linux kurulumu ve her şeyin işe get install çalışırken bloglar aracılığıyla eleme akşam harcamadan çalıştığını seçin.

Amacınız lamba geliştirme öğrenmek için ise öncelikle, ben sadece WAMP http://www.wampserver.com/en/ pencerelere ya da rakiplerinden biri stack yükleyerek başlamak istiyorum. LAMP programlama "Linux" kısmı öğrenme deneyimi önemli bir parçası olması muhtemel değildir. Bir VM çalışan kaçınmak geliştirme istasyonunda yoğun çok daha az kaynak olması ve askıya / özgeçmiş ve disk IO çekişme ile ilgili sorunlarınız önlemek olacaktır.

İkincisi, herhangi bir linux virtualbox veya msvpc altında çalışması gerekir. Tüm modern masaüstü sanallaştırma sistemleri tam bir sistemi taklit, bu yüzden sadece yapılandırma ve doğru sürücüleri alma meselesi. Diğerleri de söylediğim gibi, virtualbox dostu daha fazla açık kaynak böylece bir atış olduğunu ele verir.

Sadece gereksiz bilgi yiyor çünkü sonunda, ben genellikle benim geliştirme VM üzerinde X çalıştırmak yok. Sadece konsol modunda bir VM çalışan için ana ve ssh üzerinde macun kullanın.

Değil tamamen sorunuzun cevabı, ama o daha doğrudan hedefe saldırır düşünüyorum.

Eğer VPC vakfetmiş değilseniz, başlatmak için hızlı bir şekilde serbest VMWare Player indirmek için olabilir

http://vmware.com/products/player/

ve daha sonra burada VMWare için paketlenmiş pek çok dağıtımlardan birini deneyebilirsiniz:

http://vmware.com/appliances/directory/cat/508

İkinci bağdaki aletleri kutudan çalışması gerekir, bu nedenle muhtemelen araştırma konusu değil X conf dosyaları ile keman zorunda değilsiniz. Bir bonus olarak, normalde ilgili bilemeyiz dağıtımlar maruz olabilir.

Düzenleme: İşte Ubuntu 8.10 ile bir cihaz bulunuyor:

http://www.vmware.com/appliances/directory/54735

Bu büyük ölçüde bir tercih meselesidir. Belirtildiği gibi, Ubuntu iyi bir seçimdir. Ben biraz daha az kesme kenarı (ve bunun daha kararlı) olan debian olarak tercih etme eğilimindedir. Ama Ubuntu olarak öğrenmek kadar kolay bir platform bulunuyor.

Da işaret edildiği gibi Virtual PC MS olmayan işletim sistemlerini desteklemiyor gibi, ben VirtualBox öneriyoruz.

Ben Ubuntu 8.10 ve Mono kullanın.

Ancak, grafik düzgün çalışmak için, ihtiyacınız

noreplace-paravirt

çekirdek parametresi.

Ben Bilimsel Linux 5.2 (sadece yeniledi RedHat Enterprise Linux 5.2 olan) kullanmak ve iyi çalışıyor. Ben de Ubuntu birçok lezzetleri ile başarılı oldu. Ben VMWare Server altında benim tüm makineleri çalıştırmak ve başarılı 1.0.x sürümleri ve VMWare sunucu 2.0.x sürümleri hem de onları kullandık.

Microsoft Virtual PC olmak zorunda mı? Virtual Box çok daha açık-kaynak dostu ve ben misafir işletim sisteminin yüksek çözünürlükleri gösterilecek herhangi bir sorun ile kullanılır.

Ben (vb ekran, kutunun çalışır) çok uğraşmadan Ubuntu ile çok iyi çalışıyor VMWare (ücretsiz) elde edebildi. VM VMware Tools yükleyin (onlar linux için yapmak) ve daha sorunsuz bir deneyim elde edersiniz. Benim özel yapılandırma:

  • VMWare Server 2.0
  • Barındırmak OS: Windows XP Pro, SP 3
  • Misafir OS: Kubuntu 0804